Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
Comissió Forestal

El conte de la vaca forestal

En abril de 2017 la Comissió Europea (CE) va rescindir anticipadament un projecte que rebia fons econòmics del programa LIFE, anomenat Ecoglauca Ergon, promogut per un consorci de 7 ajuntaments liderats pel d'Énguera (La Canal de Navarrés, València). Com a conseqüència, la CE reclama als ajuntaments el retorn dels diners avançats. El projecte es va presentar en 2014, amb la intenció de concloure'l a finals de 2017. Però, ja des del primer moment la CE va (...)

Educació Ambiental

L’aigua a la Marjal d’Almenara

L'aigua del Palància recorre un llarg camí subterrani fins a arribar a la Marjal d'Almenara, on desemboca després de brollar a La Font de Quart i els Estanys. En el següent article dels companys de la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró vos expliquem el cicle de l'aigua en esta zona humida i les intervencions humanes que han permés que Almenara haja entrat a formar part enguany de la llista Ramsar d'aiguamolls (...)

Muntanyeta dels Sants

Apostem per la separació en origen de la fracció orgànica a Sueca

El pròxim any entrarà en funcionament la nova planta de compostatge del Consorci Ribera i Valldigna (CRiV), que aprofitarà aproximadament el 60% dels residus. Tal com va indicar Eva Fornes, gerent del consorci, “el CRiV s'estrenarà en abril amb el tractament de la fracció orgànica selectiva, a través del qual (...)

 
La Costera

Informe sobre la depuració d’aigües residuals a La Costera

La situació de les depuradores de la comarca de La Costera és, en principi, bona. Així es deprén de la resposta donada per l'Entitat Pública de Sanejaments d'Aigües Residuals (EPSAR) a la consulta realitzada en setembre pel col·lectiu d'Acció Ecologista-Agró a La Costera. Excepte un municipi, (...)

Comissió de Territori

Què passa amb el projecte alternatiu a l’Assarb de Godella i Rocafort?

El 30 d'octubre de 2017, després d'una campanya impulsada per la Comissió de Territori d'Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració dels companys de Per l'Horta, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i els ajuntaments de Burjassot, Godella, (...)

La Casa Penya

Un llibret per a descobrir la Marjal d’Almenara

A més a més del meteoròleg Rafael Armengot, els altres experts locals que han participat en el llibret La Marjal d'Almenara són Marc Ferri, Enric Amer, Olga Alonso, Ángel Bereje, Hilari Martí i Sara Aunés. Cadascun d'ells ha redactat un text sobre esta zona humida litoral valenciana, ja siga sobre la (...)

Pam a pam

Intu go home!

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles manifesta el seu malestar per la reunió del passat dilluns, 3 de desembre, entre Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, i Simon Manley, ambaixador britànic en l'Estat espanyol. Des de la Coordinadora denuncien que es tracta d'una ingerència d'un govern (...)

Projecte Emys

Alertem de la captura il·legal de tortugues autòctones en Bicorp i Navarrés

Afortunadament, els veïns de La Canal de Navarrés que van observar com els turistes intentaven capturar tortugues autòctones en el Riu Cazuma, al seu pas per Bicorp, i també en tolls ubicats en la localitat de Navarrés van aconseguir dissuadir-los, advertint-los que es tractava d'una espècie protegida. No obstant això, Acció (...)

Comissió Forestal

AE-Agró demana dades als ajuntaments implicats en el LIFE+Ecoglauca

La setmana passada la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró va enviar cartes a tots els ajuntaments del consorci del projecte LIFE+Ecoglauca Ergon. Concretament es tracta dels següents consistoris: Énguera, Navarrés, Llosa de Ranes, Fontanars dels Alforins, Genovés, Bolbait i Castelló de la Ribera. A (...)

Pam a pam

Butlletí de novembre d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de novembre d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB (...)

València en Bici

València en Bici celebra la protecció del paratge natural de Les Moles de Paterna

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró hem donat suport a l'ús verd de Les Moles de Paterna (Horta Oest, València) i hem criticat els projectes que volien implantar-se en este paratge natural, la Zona Franca i Intu Mediterrani. Concretament, pels problemes de mobilitat que comportaven estos projectes, (...)

La Costera

Manifestació a Xàtiva contra l’abocador de Barxeta

Sota el lema “Pel dret de la nostra terra, pura i neta” centenars de veïns i veïnes de tota la comarca de La Costera es van manifestar el passat dissabte, 1 de desembre, pels carrers de Xàtiva. Amb esta multitudinària marxa la societat civil de La Costera va demostrar, una vegada més, el seu rebuig a (...)

Horta Nord

La Marjal dels Moros torna a demostrar el seu potencial turístic

Tal com van poder constatar els més de 70 participants en la visita guiada a la Marjal dels Moros del passat diumenge, 2 de desembre, este aiguamoll ja s'ha recuperat pràcticament del greu incendi que va patir a principi d'any. Almenys, des del punt de vista paisatgístic. I de nou els ànecs i la resta (...)

 

Darrers articles

Pam a pam

L’ampliació del PORN del Túria convertix Les Moles en la porta d’entrada d’este parc natural

El paratge de Les Moles inclou les partides del Rabosar, la Cova de la Mel, el Ciscar i els Pixadors. Es troba en el terme municipal de Paterna (Horta Oest, València) i representa una àrea forestal i de sòl agrícola amb una superfície de 471 (...)

Comissió Forestal

Bosc Viu mostra el seu suport a Miquel Ibáñez, director-conservador del Penyagolosa

Bosc Viu, la plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, ha decidit reafirmar la seua implicació en la defensa del Parc Natural del Penyagolosa com a resposta a les pressions que està rebent Miquel Ibáñez. El (...)

Pam a pam

L’Horta es rebel·la contra Intu Mediterrani

Segons Fermín Poveda, portaveu de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, “estes mocions estan llançant un missatge clar a Ximo Puig i la consellera de Territori, María José Salvador: l'Horta no vol escoltar ni parlar (...)

STOP TCI!

Demana al teu representant en el Parlament Europeu que vote NO al JEFTA

El 13 de desembre els i les representants en el Parlament Europeu (PE) votaran sobre el JEFTA, el nou tractat comercial entre la Unió Europea (UE) i el Japó. Per a aturar-lo, la campanya estatal "No als tractats de comerç i inversió" necessita (...)

Comissió Forestal

Falsedats de l’alcalde i el PP d’Énguera sobre el LIFE+Ecoglauca Ergon

Per a la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró l'actitud de l'actual alcalde i del PP d'Énguera resulta ridícula i inútil, perquè d'ací poc es veuran obligats a mostrar públicament les cartes de la CE. La (...)

La Casa Penya

La nàiada Marina torna a La Casa Penya

Un diumenge més, el passat 25 de novembre La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va obrir les seues portes per a mostrar els tresors naturals de la Marjal d'Almardà-Almenara. Però, en esta ocasió, a més a més de la (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 660
 Comissió Forestal

 Contestació als promotors del LIFE+Ecoglauca Ergon

Cal recordar que els procediments europeus d'este tipus són rigorosos, com ho han de ser quan estan en joc milions d'euros de contribuents (...)


 València en Bici

 De l’ordenança de circulació a la de mobilitat

La regulació del trànsit, per si sola, no és suficient per a aconseguir alts nivells de seguretat i sostenibilitat. Ni tan sols des dels planejaments de (...)


 Comissió Forestal

 Resposta d’AE-Agró a l’alcalde d’Énguera pel cas LIFE+Ecoglauca (...)

En la carta enviada a Óscar Martínez, la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró emplaça a l'alcalde d'Énguera a detallar quines coses (...)


 Pam a pam

 Intu Mediterrani: La saturació d’un model

Ara les coses estan canviant. Als Estats Units s'està observant un retorn de la gent jove a les ciutats. I ací també. De les ciutats inundades de (...)


 Comissió Forestal

 El fracàs del LIFE+Ecoglauca Ergon

Els promotors del LIFE+Ecoglauca Ergon eren l'alcalde d'Énguera, responsable administratiu i financer del projecte i actual president (...)