Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
La Casa Penya

Jornada inoblidable de natura i cant de batre a La Casa Penya

A més a més d'un gran valor mediambiental, les zones humides valencianes atresoren també un ric patrimoni cultural. Destaca, especialment, tot el patrimoni material i immaterial vinculat a l'arròs. Este és el cas, per exemple, del cant de batre, un cant tradicional valencià que s'interpretava a cappella durant la sega de l'arròs i també durant altres pràctiques agrícoles. El passat diumenge, 14 d'octubre, la Comissió d'Educació (...)

Voluntariat Ambiental

Nova campanya de voluntariats a la platja de la Colla Verda

El pròxim dissabte 27 d'octubre arranca la temporada 2018-2019 de la Colla Verda amb una plantació de flora dunar a la platja del Pantalà del Port de Sagunt. L'objectiu d'esta convocatòria del projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró és millorar la biodiversitat d'esta platja urbana. A diferència d'altres platges saguntines, la del Pantalà, a l'estar ubicada al nord del port industrial, (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles censura les paraules de la consellera María José Salvador

María José Salvador, consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha assegurat que si Intu retira el contenciós que té contra la Generalitat Valenciana per la desestimació de Puerto Mediterráneo, “ajudaria” al fet que s'aprovara el projecte d'Intu Mediterrani. Cal recordar que (...)

 

Darrers articles

Pam a pam

Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla

El Complex Cultural La Petxina serà la seu de la cinquena Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla, esdeveniment que del 25 al 28 d'octubre convertirà a València en la capital estatal de la bioconstrucció. El Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera col·laborarà activament amb esta cita amb (...)

STOP TCI!

Comerç internacional i Canvi Climàtic

Malauradament, la Comissió Europea (CE) està espentant en direcció contrària amb més tractats neoliberals de comerç i d'inversió. Estos comporten una inevitable major degradació mediambiental, ja que impliquen un major ús de combustibles fòssils a causa de l'augment de la quantitat de mercaderies (...)

Comissió Forestal

Carta en suport a l’equip de patrimoni arbori del CIEF

La setmana que s'aprova el reglament de la Llei 4/2006 de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana ens avisen de la no renovació de l'equip de patrimoni arbori del CIEF. VAERSA no vol tindre més treballadors indefinits i el que està fent és no renovar contractes als treballadors que (...)

Horta Nord

Ocupació rècord de caixes-niu a La Costera de Puçol

Amb motiu del Dia Mundial de les Aus, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord va convocar el passat dissabte, 6 d'octubre, un voluntariat mediambiental a La Costera de Puçol, paratge natural municipal que custodiem des de 2011. Concretament, vam organitzar amb La Granja de Bitxos una jornada de revisió (...)

Custòdia del Territori

Celebrem el Dia Mundial de les Aus al Tancat de la Pipa

Un any més, el Tancat de la Pipa va obrir les seues portes per a celebrar el Dia Mundial de les Aus. La cita va ser el passat diumenge, 8 d'octubre, i va constar de dues activitats. La primera va ser una xiquimarató ornitològica que arrancà amb un passeig en barca pel Parc Natural de l'Albufera de València. Concretament, (...)

STOP TCI!

El Parlament Europeu exigix a la UE que antepose els Drets Humans als interessos corporatius

Un instrument legalment vinculant és essencial per a posar fi a la impunitat de les empreses transnacionals i regular la seua activitat, la qual ha causat terribles impactes econòmics, socials, ambientals i culturals a tot el món. En la setmana del 15 al 19 d'octubre, a la ciutat suïssa de Ginebra, es (...)

Camp de Morvedre

Una espècie exòtica invasora competix amb la posidònia d’Almardà

Fins a la dècada dels anys 70 del segle passat, una espectacular praderia marina de posidònia (Posidonia oceanica) s'estenia des de Canet d'en Berenguer (Camp de Morvedre, València) fins a la localitat d'Almenara (La Plana Baixa, Castelló). Però, a causa del pas de vaixells d'arrossegament (...)

Muntanyeta dels Sants

La Muntanyeta dels Sants participa en la trobada de les entitats de Sueca que treballen per la salut

Amb motiu de la Setmana de la Salut, el passat divendres, 28 de setembre, l'Ajuntament de Sueca (La Ribera Baixa, València) va convocar la primera edició de “Saludem-nos!”. Esta trobada d'associacions i comerços locals amb caràcter innovador va reunir a més de 25 entitats de Sueca, que van (...)

Pam a pam

Butlletí de setembre d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de setembre d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB (...)

València en Bici

Tren sí, però amb bici

En primer lloc, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem manifestar que qualsevol modernització de la línia València-Terol-Saragossa ha de realitzar-se sota els paràmetres d'una línia fèrria convencional, amb velocitats inferiors als 220 km/hora. A partir d'això, adaptar el traçat (...)

 

Darrers articles

STOP TCI!

Un any del CETA: els seus beneficis, la nostra ruïna

Al cap d'un any, és difícil avaluar els impactes directes del CETA, el tractat comercial i d'inversions entre la Unió Europea (UE) i el Canadà. Però, és evident que durant el seu primer any en vigor s'han incrementat (...)

Pam a pam

Protesta en el Ple de Paterna pel decretàs de l’alcalde per a validar Puerto Mediterráneo

Diferents veus es van alçar durant el Ple de l'Ajuntament de Paterna (Horta Oest, València) denunciant la manca de transparència del Govern municipal, el menyspreu a les institucions de participació ciutadana del municipi i l'actitud (...)

La Casa Penya

Tardor a La Casa Penya

La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) t'espera esta tardor amb un calendari d'activitats per a tots els públics. Com durant la resta de l'any, en octubre, novembre i desembre podràs descobrir el centre (...)

València en Bici

Una cadena humana per a democratitzar el Carrer Alacant

Què millor manera per a demostrar que les ciutats estan fetes per a les persones que construir-les amb material humà de primera qualitat? Doncs, això és el que va fer València en Bici-Acció Ecologista Agró el passat dissabte, 22 de setembre. Amb (...)

Educació Ambiental

Estiu 2018: el més càlid i humit

Al conjunt valencià, fins a l'agost l'estiu no ha estat calorós. Però, la inèrcia tèrmica mediterrània ha portat a l'Estació Meteorològica Sagunt-Corinto a destacar per les altes temperatures. A més a més del més càlid, (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles internacionalitza el problema de Puerto Mediterráneo

En la seua missiva, la diputada verda li recorda al màxim representant de la diplomàcia britànica que el projecte de Puerto Mediterráneo, ara rebatejat com Intu Mediterrani, ja va ser rebutjat per no ajustar-se a la Llei i suposar un atemptat (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 635
 Pam a pam

 Salvem Samaruc Digital!

120 localitzacions i més de 40.000 quilòmetres ha comprés el recorregut, capítol per capítol, de les tretze entregues del programa de televisió Samaruc (...)


 Educació Ambiental

 Arranca un nou curs d’educació ambiental al Camp de Morvedre

Difondre i posar en valor els espais naturals de la comarca entre xiquets, adolescents i joves. Este és el gran repte de la Comissió d'Educació (...)


 La Costera

 AE-Agró s’oposa a l’abocador de Barxeta

El passat mes d'agost, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va admetre a tràmit la sol·licitud de Declaració (...)


 Pam a pam

 Intu Mediterrani: regrés al passat

Ara, arran el fracàs del model creat a la seua mida, comença a implantar-se en molts municipis una visió més cooperativa de l'urbanisme, ja que la (...)


 Comissió Forestal

 Incendis i arguments “ad hominem”

No obstant això, agraïsc al Sr. Degà del Col·legi de Montes l'afalac que em fa, dedicant-me tanta atenció. Lamente no poder ara entrar a (...)