Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
Comissió Forestal

AE-Agró demana dades als ajuntaments implicats en el LIFE+Ecoglauca

La setmana passada la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró va enviar cartes a tots els ajuntaments del consorci del projecte LIFE+Ecoglauca Ergon. Concretament es tracta dels següents consistoris: Énguera, Navarrés, Llosa de Ranes, Fontanars dels Alforins, Genovés, Bolbait i Castelló de la Ribera. A tots ells els hem demanat les dades referides al projecte, invocant formalment la normativa europea sobre accés públic a les informacions de caràcter ambiental. (...)

Pam a pam

Butlletí de novembre d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de novembre d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

 
València en Bici

València en Bici celebra la protecció del paratge natural de Les Moles de Paterna

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró hem donat suport a l'ús verd de Les Moles de Paterna (Horta Oest, València) i hem criticat els projectes que volien implantar-se en este paratge natural, la Zona Franca i Intu Mediterrani. Concretament, pels problemes de mobilitat que comportaven estos projectes, (...)

La Costera

Manifestació a Xàtiva contra l’abocador de Barxeta

Sota el lema “Pel dret de la nostra terra, pura i neta” centenars de veïns i veïnes de tota la comarca de La Costera es van manifestar el passat dissabte, 1 de desembre, pels carrers de Xàtiva. Amb esta multitudinària marxa la societat civil de La Costera va demostrar, una vegada més, el seu rebuig a (...)

Horta Nord

La Marjal dels Moros torna a demostrar el seu potencial turístic

Tal com van poder constatar els més de 70 participants en la visita guiada a la Marjal dels Moros del passat diumenge, 2 de desembre, este aiguamoll ja s'ha recuperat pràcticament del greu incendi que va patir a principi d'any. Almenys, des del punt de vista paisatgístic. I de nou els ànecs i la resta (...)

Pam a pam

L’ampliació del PORN del Túria convertix Les Moles en la porta d’entrada d’este parc natural

El paratge de Les Moles inclou les partides del Rabosar, la Cova de la Mel, el Ciscar i els Pixadors. Es troba en el terme municipal de Paterna (Horta Oest, València) i representa una àrea forestal i de sòl agrícola amb una superfície de 471 hectàrees de sòl rústic no urbanitzable. Es tracta d'una zona d'alt interés per a (...)

Comissió Forestal

Bosc Viu mostra el seu suport a Miquel Ibáñez, director-conservador del Penyagolosa

Bosc Viu, la plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, ha decidit reafirmar la seua implicació en la defensa del Parc Natural del Penyagolosa com a resposta a les pressions que està rebent Miquel Ibáñez. El director-conservador d'este parc natural està patint l'assetjament de diferents sectors, que (...)

Pam a pam

L’Horta es rebel·la contra Intu Mediterrani

Segons Fermín Poveda, portaveu de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, “estes mocions estan llançant un missatge clar a Ximo Puig i la consellera de Territori, María José Salvador: l'Horta no vol escoltar ni parlar d'Intu Mediterrani”. Poveda, a més a més, ha criticat la negativa (...)

STOP TCI!

Demana al teu representant en el Parlament Europeu que vote NO al JEFTA

El 13 de desembre els i les representants en el Parlament Europeu (PE) votaran sobre el JEFTA, el nou tractat comercial entre la Unió Europea (UE) i el Japó. Per a aturar-lo, la campanya estatal "No als tractats de comerç i inversió" necessita la teua ajuda. Concretament, que demanes al teu representant en (...)

Comissió Forestal

Falsedats de l’alcalde i el PP d’Énguera sobre el LIFE+Ecoglauca Ergon

Per a la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró l'actitud de l'actual alcalde i del PP d'Énguera resulta ridícula i inútil, perquè d'ací poc es veuran obligats a mostrar públicament les cartes de la CE. La Comissió Forestal d'AE-Agró anuncia que demanarà a tots els (...)

La Casa Penya

La nàiada Marina torna a La Casa Penya

Un diumenge més, el passat 25 de novembre La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va obrir les seues portes per a mostrar els tresors naturals de la Marjal d'Almardà-Almenara. Però, en esta ocasió, a més a més de la tradicional visita guiada dels diumenges, també vam programar dues activitats (...)

Horta Nord

Descobrim la fauna i flora marina de la platja de Puçol

A la vora de la mar de Puçol (Horta Nord, València) podem trobar una gran quantitat de “tresors marins”, tal com van poder constatar els quasi quaranta participants en la visita guiada del passat diumenge, 25 de novembre, a este racó del litoral valencià. Grans i menuts van localitzar i identificar, (...)

 

Darrers articles

Comissió Forestal

Contestació als promotors del LIFE+Ecoglauca Ergon

Cal recordar que els procediments europeus d'este tipus són rigorosos, com ho han de ser quan estan en joc milions d'euros de contribuents europeus. Per això, han d'estar molt preocupats els promotors del LIFE+Ecoglauca Ergon (...)

València en Bici

De l’ordenança de circulació a la de mobilitat

La regulació del trànsit, per si sola, no és suficient per a aconseguir alts nivells de seguretat i sostenibilitat. Ni tan sols des dels planejaments de sistema viari segur i visió zero. No és possible que el trànsit a motor seguisca augmentant (...)

Custòdia del Territori

Primer curs per a formar barquers com a guies de l’Albufera

El primer curs d'acreditació de guies-barquers de l'Albufera naix amb el repte de generar espais d'intercanvis d'experiències i coneixements per a crear, de manera col·lectiva, un model obert de visita guiada, incorporant (...)

Comissió Forestal

Resposta d’AE-Agró a l’alcalde d’Énguera pel cas LIFE+Ecoglauca Ergon

En la carta enviada a Óscar Martínez, la Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró emplaça a l'alcalde d'Énguera a detallar quines coses són les que ell considera falses o inexactes del nostre comunicat sobre el LIFE+Ecoglauca (...)

Pam a pam

Intu Mediterrani: La saturació d’un model

Ara les coses estan canviant. Als Estats Units s'està observant un retorn de la gent jove a les ciutats. I ací també. De les ciutats inundades de cotxes i amb congestió permanent que expulsaven gent cap a urbanitzacions més tranquil·les (...)

Comissió Forestal

El fracàs del LIFE+Ecoglauca Ergon

Els promotors del LIFE+Ecoglauca Ergon eren l'alcalde d'Énguera, responsable administratiu i financer del projecte i actual president d'AMUFOR (Associació de Municipis Forestals), i Fernando Pradells, president de la Plataforma (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 655
 Pam a pam

 Custodis del territori, fars en la boira de la gestió mediambiental

Des de 2004, les Jornades Estatals de Custòdia del Territori són el punt de trobada i reflexió de les xarxes i entitats involucrades en la custòdia del (...)


 Pam a pam

 Obert el període de comandes del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de (...)

El Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera de València va obrir el passat mes d'octubre el període de comandes. Així que si tens un projecte (...)


 Pam a pam

 El butlletí electrònic d’AE-Agró arriba al número 100

El febrer de 2010, els socis i simpatitzants d'Acció Ecologista-Agró van rebre al seu correu el primer número del butlletí electrònic de (...)


 Voluntariat Ambiental

 El Projecte Emys rep el premi Joanjo Masó

Durant tota la seua vida, Joanjo Masó va ser un gran lluitador que va defensar, pam a pam i dia a dia, la nostra natura, la nostra cultura i el nostre (...)


 Camp de Morvedre

 AE-Agró insta a la Conselleria a iniciar el procediment per a protegir les Muntanyes del (...)

L'àrea proposada per a declarar com a Paisatge Protegit ocupa 13.151 hectàrees entre les províncies de València i Castelló. Està delimitada pel Riu (...)