Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Agenda > AE-Agró, pròxim destí les Columbretes

Diumenge 20 de juny

AE-Agró, pròxim destí les Columbretes

El col·lectiu de L’Horta Nord visitarà les illes amb Xafant Talons

divendres 18 de juny de 2010, per  AE-Agró

El club excursionista de Vinalesa Xafant Talons ha organitzat una expedició a les illes Columbretes per al proper diumenge 20 de juny. Els companys d’Acció Ecologista Agró Horta Nord s’han sumat a l’excursió per poder xafar i gaudir d’aquest aquest tresor natural del País Valencià.

JPEG - 90.6 kB
Les Columbretes, un volcà al mig del Mediterrani.

A 30 milles nàutiques, uns 55 km., en front de la costa de Castelló es troba la reserva natural de les illes Columbretes, un arxipèlag d’origen volcànic que constitueix una de les meravelles naturals del nostre territori. Les illes van ser declarades Parc Natural per la Generalitat Valenciana en 1988 i Reserva Natural Marina el1994. Fins aleshores, les Columbretes van ser al llarga dels segles cau de pirates i contrabandistes, víctima de la pesca incontrolada i blanc per maniobres militars de tir de l’armada espanyola i nord-americà . Este diumenge l’arxipèlag estarà altra vegada al punt de mira: el de les càmeres fotogràfiques dels companys d’AE-Agró Horta Nord i dels excursionistes de Xafant Talons.

L’autobús eixirà de Vinalesa a les 7 del matí i portarà als "pirates" de Xafant Talons i AE-Agró Horta Nord fins a Castelló, on es faran a la mar amb les illes Columbretes com a destí. L’itinerari del vaixell serà Castelló, Port Tofinyo, illa Gran, Far i Punta Bonica. A més a més, els nous "contrabandistes" que visitaran l’arxipèlag este cap de setmana podran xafar l’Illa de les Serps i recórrer un xicotet sender d’1’5 km.

Els companys d’AE-Agró Horta Nord comenten que "esperem gaudir d’una jornada inoblidable a les Columbretes i tornar amb les xarxes plenes de bons records i carregades de fotografies d’aquest tresor natural del nostre territori". A més a més, "volem agrair novament a Xafant Talons la seua invitació per poder viatjar amb ells a les illes, ja que és una oportunitat que no es presenta sempre en la vida", afegixen des del col·lectiu ecologista.

Ara només cal que l’oratge respecte les il·lusions dels companys de L’Horta Nord i de Xafant Talons i no passe com l’últim cap de setmana, quan AE-Agró va haver d’ajornar la seua expedició marina per albirar cetacis a causa de les condicions meteorològiques.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles