Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda elimina les plantes al·lòctones de la platja (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda elimina les plantes al·lòctones de la platja d’Almardà

El col·lectiu de voluntaris torna al tall per eradicar les plantes invasores

dimarts 5 d’octubre de 2010, per  AE-Agró

Després d’unes merescudes vacances estivals, els companys de la Colla Verda van reiniciar de nou les seus activitats de voluntariat ambiental el dissabte 2 d’octubre a la platja d’Almardà. Els voluntaris, amb l’ajuda d’un grup de reclusos del Centre Penitenciari de Picassent i dels tècnics de la conselleria de Medi Ambient i de l’Obra Social de La Caixa, van eliminar les plantes al·lòctones de les dunes.

Més de 30 persones van participar en la primera activitat de la nova temporada de la Colla Verda, el grup de voluntaris de l’Ajuntament de Sagunt que compta amb la col·laboració i l’assessorament d’Acció Ecologista-Agró. Esta vegada el repte era acabar amb les plantes invasores de les dunes de la platja d’Almardà. I l’objectiu es va aconseguir. Armats amb aixades i xerracs, els voluntaris van eliminar una a una les acàcies (Acacia sp), àloes (Aloe), canyes de San Joan (Arundo donax), ungles de gat (Carpobrothus edulis), herbes de la Pampa o plomalls (Cortaderia selloana) a més a més de les males herbes del gènere Xanthium. Els voluntaris també van netejar el fem de la platja.

JPEG - 150.3 kB
Els voluntaris treballant de valent per eradicar les plantes al·lòctones.

Per a dur a terme l’eradicació de la flora invasora, la Colla Verda va comptar amb l’ajuda inestimable d’un grup de voluntaris del mòdul 4 del Centre Penitenciari de Picassent, que van treballar de valent per eliminar les plantes al·lòctones de les dunes. A més a més, cal destacar que la neteja vegetal va estar coordinada pels monitors de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró i pels tècnics de la conselleria de Medi Ambient i de l’Obra Social de La Caixa. Els monitors i els tècnics mediambientals van explicar primer quines eren les plantes al·lòctones i quines les autòctones i després van dirigir l’eradicació de les invasores.

JPEG - 106 kB
Els monitors explicant com cal eliminar la vegetació invasora.

Amb esta activitat inicial de la nova temporada de voluntariat ambiental de la Colla Verda, AE-Agró vol conscienciar a la població sobre la importància de les dunes i del perill de les plantes al·lòctones que les ocupen i desequilibren l’ecosistema dunar. A més a més, amb la participació del grup de voluntaris del mòdul 4 del Centre Penitenciari de Picassent l’eradicació de la flora invasora del dissabte va tenir també la seua vessant social.

JPEG - 155.1 kB
Fins i tot els més xicotets van aportar el seu granet d’arena.

Cal destacar també que la neteja del dissabte no és una activitat aïllada, sinó que forma part d’un projecte de recuperació dels ecosistemes dunars que compta amb la col·laboració de la conselleria de Medi Ambient i que continuarà durant la tardor i l’hivern amb la reforestació de la costa amb espècies autòctones. La Colla Verda també té programades realitzar altres activitats com la tradicional observació i cens d’aus a la marjal dels Moros, el seguiment de mamífers a la Serra Calderona o la revisió i neteja de les caixes-niu de la muntanya de Romeu. Així que ja saps, si vols col·laborar amb la natura i aportar el teu granet d’arena, la Colla Verda és el teu lloc. Unix-te a nosaltres!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles