Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Agenda > Vols visitar el Tancat de la Pipa amb AE-Agró?

Excursió a l’Albufera este dissabte

Vols visitar el Tancat de la Pipa amb AE-Agró?

Encara queden unes poques places per participar en esta activitat dels companys del col·lectiu comarcal de L’Horta Nord

dimarts 26 d’octubre de 2010, per  AE-Agró

El proper dissabte 30 d’octubre Acció Ecologista Agró Horta Nord organitza una visita al Tancat de la Pipa del Parc Natural de l’Albufera de València. Els participants en esta activitat, a més a més de disfrutar d’aquest paratge natural extraordinari, podran gaudir de l’espectacle de la migració de les aus aquàtiques.

Encara queden unes poques places per poder participar en esta excursió al Tancat de la Pipa de l’Albufera de València, un àrea natural de reserva on la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la conselleria de Medi Ambient desenvolupen un projecte pilot de recuperació d’hàbitats naturals en ple cor de l’Albufera. La gestió de l’ús públic de la Pipa està a càrrec d’AE-Agró des de fa un any, durant el qual més de 5.000 persones han visitat el nostre tancat. També cal destacar que l’organització ecologista ha desenvolupat aquest any un projecte VOLCAM a la Pipa. Este voluntariat ambiental ha permés reintroduir una dotzena de tortugues d’estany europees (Emys orbicularis) a l’Albufera de València. Esta espècie autòctona està greument amenaçada i havia desaparegut del parc natural.

JPEG - 13.2 kB
Un exemplar de corba marina.

A més a més de poder disfrutar d’aquest paratge natural, que constitueix un illot de natural en mig de l’oceà de l’Albufera, si t’apuntes a l’excursió podràs contemplar una gran quantitat d’aus migratòries, que estos dies descansen a l’Albufera del seua peregrinació anual cap a latituds més càlides. Veuràs algunes de les aus que han passat l’estiu a la Pipa i que estan a punt de mamprendre el seu camí cap al sud, com la camallongues (himantopus himantopus) i alguns dels últims agró rojos (Ardea purpurea). A més a més, ja s’observen moltes que arriben des del nord, com la corba marina (Phalacrocorax carbo), l’arpellot de marjal (Circus aeruginosus) o l’ànec cullerot (Anas clypeata). I, per descomptat, continuen al tancat les que són residents, és a dir, que passen ací tot l’any, com les fotges (Fulica atra) i els ànecs collverds (Anas platyrhynchos).

Com explica Lucas Marín, portaveu d’AE-Agró Horta Nord, "esta excursió és una extraordinària oportunitat per visitar l’Albufera de València en família i gaudir d’un dels parcs naturals valencians més importants i que tenim més a prop". Si vols participar en esta excursió, cal que realitzes la teua reserva ràpidament telefonant al 691 077 424 o al 679 908 238. El preu de l’activitat és de 5 euros per als socis d’AE-Agró i 10 per als no socis. Els més menuts (fins a 14 anys) només paguen 5 euros. Amb esta aportació econòmica se sufraga l’autobús i el passeig en barca per l’Albufera que inclou l’excursió. L’autobús eixirà del camp de futbol Josep Claramunt de Puçol a les 8:30 hores i farà una parada a l’explanada del Monestir del Puig a les 8:45 hores. Altra opció és acudir al port de Catarroja a les 9:45 hores. El pagament de l’activitat es farà al següent compte bancari d’Acció Ecologista Agró a Bancaixa: 2077 0124 49 3101050466.

Recorda que les places són limitades. Així que dona’t pressa i apunta’t ja, si no et vols perdre l’espectacle de la migració de les aus aquàtiques al Tancat de la Pipa de l’Albufera de València.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tancat de la Pipa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles