Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2013 > El Projecte Emys localitza en el Canyoles 126 tortugues d’aigua (...)

Voluntariat Ambiental

El Projecte Emys localitza en el Canyoles 126 tortugues d’aigua ibèriques

En només dos anys AE-Agró ha censat unes 200 Mauremys leprosa en este riu

dimecres 19 de juny de 2013, per  AE-Agró

De l’1 al 12 de juny, una vintena de voluntaris del Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró han protagonitzat el segon cens de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) en el riu Canyoles, concretament al seu pas per la localitat de Moixent (La Costera, València). En menys de dos setmanes de seguiment, els voluntaris del Projecte Emys han localitzat 126 exemplars d’esta espècie autòctona amenaçada en el Canyoles, un riu on AE-Agró treballa des de l’estiu passat per a estudiar la seua població de tortugues d’aigua ibèriques i on s’han censat ja 197 Mauremys leprosa.

Per segon any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha censat la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que habita en el riu Canyoles. El seguiment d’esta espècie autòctona amenaçada s’ha realitzat en la població de Moixent (La Costera, València) i ha comptat amb la participació d’una vintena de voluntaris i la col·laboració dels companys d’ADENE (Associació per a la Defensa del Medi Ambient d’Enguera) i d’ACDEMA (Associació Canalina Pro-Defensa del Medi Ambient).

Durant els dotze dies que ha durat l’estudi de la població de Mauremys leprosa del Canyoles s’han localitzat 126 individus d’esta espècie. 99 d’estes tortugues són noves captures i 27 són exemplars que ja van ser censats l’estiu passat, durant la primera edició del Projecte Emys en este riu, un afluent del Xúquer que travessa tota la comarca valenciana de La Costera des del seu naixement en La Font de la Figuera.

En esta segona edició del Projecte Emys, cal destacar que s’ha trobat la Mauremys leprosa més gran i també la més menuda des de l’inici d’este voluntariat mediambiental en el Canyoles. Es tracta d’una femella de 1.444 grams i d’un nounat de gènere indeterminat. També paga la pena resenyar que enguany no s’ha capturat cap exemplar de tortuga exòtica i que els voluntaris han netejat el riu, retirant del Canyoles cinc bosses de 30 litres plenes de fem, una bicicleta abandonada i 3 pneumàtics.

En total, en només dos anys de seguiment, el Projecte Emys d’AE-Agró ha localitzat ja 197 tortugues d’aigua ibèriques en este riu, que es confirma com un dels llocs estratègics per a la conservació de les Mauremys leprosa en el nostre territori. A finals de l’estiu, els voluntaris del Projecte Emys tornaran al Canyoles per a continuar amb el seguiment de la seua població de tortugues autòctones, com també ho faran al Tancat de la Pipa de l’Albufera de València, la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell i la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), amb la col·laboració del LIFE-Trachemys de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient..

Si vols participar en els pròxims voluntariats del Projecte Emys, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem per a continuar treballant, pam a pam, en l’estudi i la conservació de les nostres tortugues autòctones.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys participa en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles