Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > Celebrem la paralització del Macroabocador de Llanera

La Costera

Celebrem la paralització del Macroabocador de Llanera

Tot i que encara no és una resolució ferma és un gran pas en la bona direcció

dimarts 30 de juliol de 2013, per  AE-Agró

La Plataforma No al Macroabocador de Llanera vol mostrar la seua satisfacció perquè a la darrera reunió de l’assemblea del Consorci de Residus s’haja votat la paralització d’aquest projecte i demanar que es replantege tot el model de finançament i gestió. Agraïm també que per fi després de més de cinc anys molts alcaldes i altres càrrecs, que havien defés la construcció del macroabocador i un model caduc de gestió dels residus, siguen ara conscients dels perills que estaven proposant i, complint amb el seu deure, hagen paralitzat el projecte.

Aquesta no és una victòria de cap partit ni de cap persona, és una victòria dels ciutadans que durant més de cinc anys han manifestat la seua voluntat ferma amb manifestacions, al·legacions, signatures, recursos i participació en diferents actes. Una actitud ferma i conscient que ha fet recapacitar a les administracions que han acabat per reconéixer que el projecte de Llanera era inviable ecològica, social i econòmicament. Sense aquesta actitud conscient de la ciutadania fa anys que tindríem al terme de Llanera una bomba ecològica amenaçant el nostre benestar.

Per la nostra banda continuarem treballant perquè aquesta paralització esdevinga una acte definitiu, demanant la protecció d’un entorn vital per a les nostres aigües i per a evitar que després del macroabocador no vinga alguna cosa similar. I també demanant i fent propostes per un model sostenible de gestió dels residus que faça innecessaris els macroabocadors, les incineradores i altres barbaritats com la què es volia fer a Llanera. També continuarem amb les actuacions judicials que hem iniciat per a garantir que els drets ciutadans es respecten i que la gestió dels residus es fa de manera correcta.

Així mateix pensem que pot ser ara el moment de plantejar alternatives viables de gestió dels residus que prioritzen realment la selecció en origen i l’aprofitament dels recursos que el fem ens pot aportar, reduint significativament la part que en darrera instància va al rebuig final, i fent innecessaris tant aquesta mena d’instal·lacions gegantines, com la incineració indiscriminada que ens planteja el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, citat en la moció aprovada i davant del qual cal mantenir la cautela i l’atenció.

Moltes gràcies a tots els que amb la vostra ajuda i suport heu fet possible que anit l’administració es fera càrrec del seu deure i responsabilitat. Tot i que resulta necessari continuar ara amb la concreció d’un model sostenible, que respecte les persones i el medi ambient, perquè ara mateix el nostre fem continua viatjant a abocadors sense condicions, que estan al costat d’altres pobles i que generen els mateixos problemes en altres llocs.

JPEG - 52 kB
ARA MÉS QUE MAI: NO AL MACROABOCADOR DE LLANERA!

La Plataforma No al Macroabocador de Llanera està formada per La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins, ADENE, ACDEMA, Ecologistes en Acción de La Canal, Acció Ecologista-Agró La Costera, Xúquer Viu, El Penjoll, UGT-PV, CC.OO-PV, Associació de Veïns Sector Nord El Campello i Associació Cultural Annera "La Ñigasa".

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : 4.000 persones es manifesten contra el Macroabocador de Llanera i la taxa del fem

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?