Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Blogs > Viure en Verd > Piles recarregables o alcalines?

Viure en Verd

Piles recarregables o alcalines?

Si encara no tens clara la resposta, no pots deixar de llegir el següent article

dissabte 26 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

El passat mes de setembre vam estrenar el bloc "Viure en Verd" amb un article sobre els avantatges del mesurador de piles. Este mes d’octubre volem explicar-te perquè has de deixar de gastar les piles alcalines i començar a utilitzar ja les recarregables. Si tots els europeus férem este xicotet canvi en la nostra vida, a més a més d’estalviar energia, deixaríem de produir anualment fins a 99.000 tones de residus...

Piles recarregables o alcalines? Si t’estimes el planeta i la teua butxaca la resposta és clara: les recarregables. Per què? Doncs, perquè estes piles consumixen 23 vegades menys recursos naturals no renovables, tenen un impacte 23 vegades inferior en el canvi climàtic i contribueixen 30 vegades menys a la pol·lució de l’aire i 12 vegades menys a la pol·lució de l’aigua que les piles alcalines d’un sol ús. I, per descomptat, amb les recarregables evitem vessaments d’àcid alcalí, ja que estes piles no contenen esta substància tòxica.

A més a més, les recarregables generen molt menys residus, ja que poden reutilitzar-se entre 300 i 500 vegades, arribant a tindre una vida útil de més de 10 anys. I les alcalines són d’usar i tirar... Un estudi va calcular que si a Europa es gastaren tan sols piles recarregables, s’evitarien tots els anys 99.000 tones de residus.

Però, per desgràcia, açò encara no passa. En 2011, a Espanya es van recuperar 901.027 kg de piles. Esta xifra suposa un 23% de totes les piles que van eixir al mercat en eixe any. És a dir, que encara un 77% de les piles acaben a l’abocador… Hem d’utilitzar menys alcalines i més recarregables.

Per descomptat, un altre avantatge de les recarregables és l’estalvi energètic. La reutilització de piles evita, per exemple, la despesa energètica de la fabricació, distribució i tractament.

Però, a més a més, les recarregables també milloren els resultats de les alcalines pel que respecta a la seua eficiència i funcionament, especialment en aparells que consumixen molta energia (càmera digital, videoconsola…). Si saps triar una bona pila recarregable, et donarà sempre millor resultat. Per exemple, amb una càmera digital pots fer unes 25 fotos amb una alcalina, però amb una bona pila recarregable podries fer unes 100 fotos.

També has de tindre en compte que les piles recarregables utilitzen 1,2 volts d’energia en tot moment quan es gasten, mentre que les alcalines comencen amb 1,5 volts i baixen progressivament fins que s’esgoten. Així, amb les recarregables sempre s’obté el millor resultat, inclús amb poca càrrega.

Tots estos avantatges per al planeta i la natura també suposen un estalvi per a la teua butxaca. Les piles recarregables poden ser més cares que les alcalines, però quan compres una pila recarregable estàs adquirint l’equivalent a 400 alcalines. Inclús ben utilitzades, poden durar 800 cicles!!!

Finalment, pel que respecta a quines piles recarregables són millors, les de níquel o les de cadmi, pel que respecta al medi ambient són molt millors les de níquel.

Així que ja saps, si t’estimes el planeta i la teua butxaca, comença ja a utilitzar piles recarregables!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Avantatges del mesurador de piles

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?