Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Petroli? No, gràcies!!! > Petroli? No, gràcies!!!

Pam a pam

Petroli? No, gràcies!!!

Més de 5.000 ciutadans es manifesten a Castelló en defensa de la nostra mar

divendres 28 de febrer de 2014, per  AE-Agró

El passat dissabte 22 de febrer, una marea blava va prendre els carrers de Castelló de la Plana per a mostrar el rebuig de la societat valenciana a les prospeccions petrolíferes en la Mediterrània. Esta manifestació, que va ser convocada per la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, va comptar amb la participació de més de 5.000 ciutadans. Acció Ecologista-Agró, entitat que ha al·legat contra els sondejos acústics i que ha denunciat la fragmentació d’este projecte per a amagar el seu impacte real, no va faltar a esta cita en defensa de la nostra mar. Petroli? No, gràcies!!!

Convocats per la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, més de 5.000 ciutadans de tots els racons del País Valencià van ocupar els carrers de Castelló de la Plana el passat dissabte 22 de febrer. L’objectiu d’esta marea blava era mostrar el rebuig de la societat valenciana als sondejos acústics que la multinacional Cairn Energy, amb la connivència del Govern Central i la Generalitat Valenciana, vol perpetrar a la Mediterrània. La manifestació va ser un clam contra este projecte que, tal i com ha alertat Acció Ecologista-Agró i altres entitats i institucions del País Valencià, no només posa en perill la vida marina, sinó també sectors econòmics claus la pesca i el turisme.

Les prospeccions petrolíferes que vol realitzar Cairn Energy, a través de la seua filial Capricorn Spain Limited, suposen bombardejar la nostra mar amb explosions acústiques superiors als 250 decibels. Estes canonades tenen un so subaquàtic 100.000 vegades més potent que el d’un avió a reacció o el d’una mascletada i provocarien danys irreparables en la fauna marina.

Davant d’este genocidi marí, no és d’estranyar la reacció de la societat civil valenciana, que va mostrar clarament a Castelló la seua oposició a este atac sense precedents contra la Mediterrània i els seus habitants. Un atac, que a més a més, ens volen amagar amb el fraccionament del projecte per a ocultar el seu impacte real, tal i com va denunciar AE-Agró en les seues al·legacions contra els sondejos acústics.

Des d’AE-Agró volem agrair a tots els participants en la manifestació de Castelló la seua presència i volem mostrar de nou el nostre recolzament a la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana i la resta d’entitats que lluiten com nosaltres, pam a pam, en defensa de la nostra mar. Petroli? No, gràcies!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró se suma a la campanya ciutadana per a aturar les prospeccions petrolíferes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?