Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Marxa pel tancament de Cofrents en el seu 30 aniversari

Tanquem Cofrents

Marxa pel tancament de Cofrents en el seu 30 aniversari

Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

dilluns 19 de maig de 2014, per  AE-Agró

La plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa als principals grups ecologistes del País Valencià així com a sindicats i altres organitzacions de la societat civil valenciana, va realitzar este diumenge, 18 de maig, la seua tradicional Marxa Antinuclear a la central de Cofrents, que enguany celebra el seu 30 aniversari. La marxa, que va transcórrer en un ambient festiu des del municipi de Jalance (Vall de Cofrents-Aiora, València) fins a l’accés de la central, va congregar a 500 activistes, procedents en la seua majoria de València, Alacant i Alcoi.

Els participants en la tradicional Marxa Antinuclear a Cofrents vestien samarretes grogues i negres, i portaven globus dels mateixos colors, al·ludint al símbol de l’energia nuclear. Va cridat particularment l’atenció un dragó nuclear, que va recórrer i dansar amunt i a baix per tota la columna de la manifestació.

Quan va finalitzar la marxa, es va llegir un manifest demanant el tancament de les centrals nuclears i la implantació d’un sistema elèctric net, sostenible i barat per al consumidor. També es va celebrar que la central de Garoña continue tancada, i la recent victòria del moviment antinuclear a Taiwan, que ha aconseguit amb les seues massives mobilitzacions que es paralitze la posada en marxa d’una nova central nuclear (Lungmen-3) i la construcció d’una altra (Lungmen-4) fins a la celebració d’un referèndum sobre el seu destí. Com a símbol de la fi de l’energia nuclear, es van explotar el globus que portaven els manifestants.

Els portaveus de Tanquem Cofrents van explicar que consideren especialment oportú que esta marxa es realitze en l’equador de la campanya electoral al Parlament Europeu, al debat del qual vol contribuir, ja que el model del sistema elèctric i, en general, energètic que desenvoluparà la Unió Europea és un dels temes claus del futur d’Europa i d’esta campanya electoral.

Des de Tanquem Cofrents van declarar també que la ciutadania espanyola ha de decidir si opta per unir-se a la via de l’abandonament de l’energia nuclear i aposta per una transició ràpida a un sistema basat en l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables, com estan fent, entre altres, Alemanya, Bèlgica, i inclús, en part, França, o aposta pel model basat en les nuclears, els combustibles fòssils i la marginació de les energies renovables que defén l’actual govern d’Espanya. Un model, este últim, que, per descomptat, no perseguix el bé comú, sinó continuar mantenint l’estatus quo de l’oligopoli energètic, perquè puguen continuar obtenint els enormes i indecents beneficis que han vingut disfrutant des de fa molts anys, encara que siga a costa de la salut i la seguretat de la societat valenciana i de les generacions futures.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Greenpeace, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró, WWF-València, GECEN, Compromís pel Territori, Xúquer Viu, Acció pel Clima, Salvemos Mijares, Joves Verds, Baladre, Intersindical Valenciana, CGT, CAT, Amigos de la Tierra i La Ribera en Bici.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : VÍdeo: “Veus pel tancament de Cofrents”

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?