Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Petroli? No, gràcies!!! > AE-Agró sol·licita a la UE que suspenga les prospeccions petrolíferes

Petroli? No, gràcies!

AE-Agró sol·licita a la UE que suspenga les prospeccions petrolíferes

Els ecologistes presenten 400 queixes per incompliment de la legislació europea

divendres 11 de juliol de 2014, per  AE-Agró

Este mes de juliol, Acció Ecologista-Agró ha presentat davant de la Comissió Europea 400 queixes contra el Govern d’Espanya per incompliment de la legislació comunitària en el procés d’aprovació del projecte de prospeccions petrolíferes al Golf de València. Segons l’organització ecologista, el Regne d’Espanya hauria usurpat competències exclusives de la UE en matèria de recursos biològics marins durant este procés. Per este motiu i amb caràcter d’urgència, AE-Agró ha sol·licitat a la Comissió un requeriment al Govern d’Espanya per a suspendre la tramitació de l’autorització d’investigació, prospecció i explotació d’hidrocarburs al Golf de València, però també a les aigües de Tarragona, Màlaga, Fuerteventura i Lanzarote.

El Ministeri d’Indústria i Energia d’Espanya tramita actualment diferents expedients d’investigació, prospecció i explotació d’hidrocarburs en diverses àrees de la mar Mediterrània (Golf de València, Tarragona i Màlaga) i l’oceà Atlàntic (Fuerteventura i Lanzarote) sense, aparentment, consultar amb la UE, a pesar que, segons l’article 3.1.d) del Tractat de Funcionament de la Unió, la competència en conservació de recursos biològics marins es correspon en exclusiva a les autoritats comunitàries i no als països membres.

Per este motiu, Acció Ecologista-Agró considera que el Govern d’Espanya està usurpant competències a la UE, ja que tant la prospecció sísmica com l’explotació d’hidrocarburs provocaran perjuís en els recursos biològics marins de les zones on es desenvolupen estos projectes. Per exemple, en el Golf de València la campanya d’adquisició sísmica 3D que pretén desenvolupar la societat Capricorn Spain Limited podria provocar una mortaldat massiva de peixos, retards en la maduració dels ous, lesions en les larves, reaccions inesperades per l’estrés i la fugida massiva de peixos, provocant així el buidament dels caladors tradicionals de pesca.

A més a més, la campanya d’adquisició sísmica 3D (que consisteix a emetre una sèrie de sons cada deu segons, dia i nit durant quatre mesos, amb una intensitat de 259 decibels per a determinar el punt del subsòl marí on perforar a la recerca d’hidrocarburs) podria fins i tot invadir la reserva marina de les Illes Columbretes, recentment designada pel propi Govern d’Espanya com a Lloc d’Interés Comunitari.

Des d’AE-Agró es considera que tant el projecte d’investigació, prospecció i explotació d’hidrocarburs del Golf de València com la resta que estan a tràmit actualment a l’Estat Espanyol suposen una greu amenaça contra els recursos biològics marins de la Unió, emparada en una aparent rebel·lia per part del Regne d’Espanya que estaria vulnerant així la legislació europea a l’usurpar competències exclusives de la UE.

Per estos motius i amb caràcter d’urgència, l’organització ecologista ha presentat davant de la Comissió 400 queixes de ciutadans europeus, sol·licitant, d’acord amb l’article 12 del reglament (UE) 1380/2013, del Parlament Europeu i del Consell, d’11 de desembre de 2013, un requeriment al Govern d’Espanya perquè deixe en suspens la tramitació de la totalitat dels expedients d’autorització d’investigació, prospecció i explotació d’hidrocarburs. El futur de la nostra mar i el dels seus habitants depén de la decisió que prenga ara la Comissió Europea.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Petroli? No, gràcies!!!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?