Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Amb l’arribada de la tardor torna la Colla Verda

Voluntariat Ambiental

Amb l’arribada de la tardor torna la Colla Verda

El grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt que coordina Acció Ecologista-Agró et proposa noves activitats

dimecres 8 d’octubre de 2014, per  AE-Agró

Amb l’arribada de la tardor, torna la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) que coordina Acció Ecologista-Agró. Enguany la Colla Verda regressa amb canvis importants, però mantenim l’esperit de sempre. Donarem l’oportunitat als voluntaris de participar en la millora dels ecosistemes més valuosos del municipi i convocarem dies de participació en cada un d’estos ecosistemes, realitzant les activitats de voluntariat que venim organitzant en les zones humides del poble, en el Riu Palància, en la platja i en les nostres muntanyes.

El canvi, pel que respecta a esta nova temporada de la Colla Verda, consistirà en la freqüència de les activitats. Limitarem les convocatòries a una per ecosistema. D’esta manera concentrem els esforços en cinc dies concrets (el primer serà en novembre i en la platja), la qual cosa ens permetrà realitzar activitats amb una major repercussió i per a tots els públics. Esperem, a més a més, facilitar d’esta manera la participació de tota la població en estes activitats, donant a conéixer cada un dels ecosistemes més importants del municipi, així com la seua problemàtica. El nostre objectiu és vincular la població en la seua conservació.

I d’altra banda, enguany dedicarem part de l’esforç del projecte a promoure un espai singular del municipi i que té la vocació de convertir-se en un gran referent mediambiental com és la Casa Penya, el futur centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara.

La Casa Penya es troba en un entorn privilegiat, un dels pocs que queden, que amb una sola visita podem apreciar el corredor natural des del mar fins a la zona humida, passant per les dunes i acabant en una reserva de fauna silvestre, la de la Finca de Penya. Per això, durant este curs oferirem visites guiades a este espai en horari de caps de setmana, sent la primera el 26 d’octubre.

En estos moments, estem preparant el material didàctic i els itineraris que completaran la visita a la Casa Penya. A més a més d’un recorregut des de la platja fins al marjal que servirà per a conéixer tot el conjunt. Hem d’agrair l’ajuda prestada pel Consell Agrari a través del Pla Mixt d’Ocupació 2014, que s’estan encarregant de condicionar els recorreguts.

Pel que respecta a la resta de les activitats del Programa d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt, enguany continuem amb el Dia de l’Arbre Escolar i el projecte Participa! Així que els alumnes de quint de primària continuaran plantant arbres en els seus patis i els alumnes dels instituts podran involucrar-se en la millora d’un espai de la ciutat. Podran continuar amb les plantacions i neteges en la platja, la Marjal dels Moros, la Muntanya de Romeu o en el Riu Palància, segons l’interés que demostren els alumnes de secundària.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?