Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda reforestarà la Muntanyeta de Sant Cristòfol

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda reforestarà la Muntanyeta de Sant Cristòfol

Este hivern el grup de voluntariat ambiental de Sagunt també continuarà treballant pam a pam per a donar a conéixer la Finca de Penya

dilluns 12 de gener de 2015, per  AE-Agró

La Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) que coordina Acció Ecologista-Agró, convocarà este hivern una plantació popular per a reforestar la Muntanyeta de Sant Cristòfol. L’objectiu d’esta cita serà restaurar este espai natural periurbà, que ha sigut víctima del Tomicus destrues i l’Orthotomicus erosus, la plaga de barrinadors que està matant els nostres pins. A més a més, este hivern la Colla Verda continuarà programant visites a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara, per a donar a conéixer este tresor natural que tenim al costat de casa. T’esperem!!!

Després d’unes merescudes vacances de Nadal, la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) regressa en 2015 amb un nou repte: tornar a pintar de verd la Muntanyeta de Sant Cristòfol. Este espai natural periurbà de la capital del Camp de Morvedre ha patit durant 2014 l’atac del Tomicus destruens i l’Orthotomics erosus, uns barrinadors que s’han cobrat la vida de centenars de pins en esta muntanyeta, especialment en la seua vessant sud.

A finals de 2014, el Consell Agrari de Sagunt va intervindre per a aturar la plaga i va talar els pins afectats, motiu pel qual la muntanya necessita ara una intervenció per a recuperar la seua vegetació autòctona. Amb este objectiu, el dissabte 21 de febrer, la Colla Verda convocarà una plantació popular per a reforestar Sant Cristòfol. Eixe dia el grup de voluntariat ambiental del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt que coordina Acció Ecologista-Agró plantarà en esta muntanyeta garroferes (Ceratonia siliqua), llentiscles (Pistacia lentiscus), margallons (Chamaerops humilis) i plantes aromàtiques mediterrànies.

La Finca de Penya, un tresor natural al costat de casa

A més a més de la plantació popular a la Muntanyeta de Sant Cristòfol, este hivern la Colla Verda continuarà programant visites gratuïtes per a tota la família a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara, un tresor natural que està baix la custòdia del territori d’AE-Agró. Concretament, les visites es celebraran els següents dissabtes: 24 de gener, 7 de febrer i 14 de març.

Estes activitats inclouran també xicotetes actuacions mediambientals, com per exemple plantacions de vegetació autòctona de marjal, a més a més de recorreguts guiats pels nous itineraris de la Finca de Penya, que enguany ja compten amb miradors per a contemplar les aus de la marjal i meravellar-se amb l’espectacular paisatge d’este racó del nostre territori. Les visites també permetran els participants descobrir la Casa Penya, el futur centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara.

Si vols descobrir la Finca de Penya o ajudar-nos a pintar de verd la Muntanyeta de Sant Cristòfol, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854. Recorda que les activitats de la Colla Verda estan obertes a tota la ciutadania, especialment a organitzacions, col·lectiu i entitats que vulguen ajudar-nos a conservar el nostre medi ambient. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda s’acomiada de la tardor en la Finca de Penya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?