Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Dia d’Acció Global contra el Canvi Climàtic al Port de (...)

Marfull

Dia d’Acció Global contra el Canvi Climàtic al Port de València

WWF, Greenpeace, Px1NME, AMA, Marfull-AE Agró, Som Energia i La Ribera en Bici unixen forces per a demanar un futur 100% renovable

dimecres 30 de setembre de 2015, per  AE-Agró

El passat dissabte, 26 de setembre, es va celebrar el II Dia d’Acció Global contra el Canvi Climàtic, una iniciativa amb la qual es volien mostrar solucions i alternatives reals per a fer front a este problema de caire planetari. Amb este objectiu es van convocar milers d’accions en centenars de ciutats de més de trenta països d’arreu del món. A València la cita va ser al port. Concretament a la Marina Reial, on WWF, Greenpeace, la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME), l’Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA), Marfull-Acció Ecologista Agró, Som Energia i La Ribera en Bici van organitzar una jornada lúdica per a exigir que la COP21 impulse un futur 100% renovable.

Cuines, forns, carregadors de bateries, plaques d’alimentació elèctrica o espremedores van ser alguns dels electrodomèstics que es van poder observar funcionant amb energies 100% renovables el passat dissabte, 26 d’octubre, a la Marina Reial del Port de València amb motiu del II Dia d’Acció Global contra el Canvi Climàtic. Fins i tot els participants en esta cita ludicoreivindicativa, convocada per WWF i Greenpeace amb la col·laboració de la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME), l’Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA), Marfull-Acció Ecologista Agró, Som Energia i La Ribera en Bici, van tindre l’oportunitat de navegar en un vaixell solar, el catamarà de WWF.

Amb esta exposició d’elements que funcionen amb energies renovables, les diferents entitats ecologistes que vam unir forces per a impulsar esta jornada volíem mostrar les solucions i alternatives reals que existixen ja per a fer front al Canvi Climàtic des de casa. Tanmateix, com també vam explicar durant esta jornada, cada ciutadà només és una gota d’aigua en l’immens oceà del planeta Terra. Per això, per a fer front realment al Canvi Climàtic, resulta imprescindible el compromís dels nostres governants. Un compromís que passa per apostar per un futur 100% renovable abans de l’any 2050 i que ja no es pot retardar més. Ha d’arribar per fi en la propera Cimera sobre Canvi Climàtic de París (COP21), que es celebra del 30 de novembre a l’11 de desembre.

Amb esta reivindicació per als líders mundials, milers de ciutadans vam eixir al carrer el passat dissabte en centenars de ciutats de més de trenta països d’arreu del món per a demostrar que hi ha alternatives reals per a fer front al Canvi Climàtic. Abandonar els contaminants i finits combustibles fòssils (petroli, carbó, gas...) ja és possible. Les energies renovables són la solució i, a més a més, representen una gran oportunitat per a dinamitzar una economia en crisi i generar noves ocupacions. Així que esperem que el proper mes de desembre en la COP21 de París, malgrat la presió de les grans corporacions internacionals, s’aprove per fi un acord vinculant i ambiciós per a aturar l’escalfament global del planeta i el Canvi Climàtic.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Canvi climàtic, mosquits i pins

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles