Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Gihadisme i Canvi Climàtic

Marfull

Gihadisme i Canvi Climàtic

Reflexions entorn als atemptats de París i la COP21

divendres 27 de novembre de 2015, per  AE-Agró

Vaig començar a escriure estes paraules poques hores després dels atemptats de París. Aleshores em van vindre al cap moltes de les possibles repercussions d’esta tragèdia. I ara, dos setmanes després de l’atac gihadista, per desgràcia, es materialitzen moltes d’elles. Com en qualsevol altre assassinat, sempre es busca un mòbil i es plantegen una sèrie de preguntes: Qui hi ha darrere? Qui és l’interessat en què açò haja ocorregut? Qui és el que es beneficia de la situació posterior? Què ocorre o què ocorrerà a la capital francesa perquè siga el focus d’atenció d’estos atemptats? I és que no podem oblidar que a partir de la pròxima setmana el futur del planeta es juga a París, seu de la Cimera del Clima (COP21).

La pressió mundial de les persones conscienciades amb el Canvi Climàtic es va a materialitzar a París a partir del 30 de novembre. Eixe dia arranca a la capital gal·la la Cimera del Clima (COP21). I estos atemptats, fets a boca de canó, han aterrit a la població i han dibuixat l’escenari perfecte perquè França adopte mesures de caràcter extraordinari en la COP21. Estes mesures ja estaven anunciades. Però, en estos moments tenen la "justificació perfecta". Ningú no dubtarà ja sobre què cal fer ara: imposar tot tipus de traves i dificultats a la lliure circulació; impedir i prohibir les manifestacions; donar carta blanca per a les detencions i les mesures repressives... Esta és la situació desencadenada pels atemptats.

Però, la meua pregunta inicial continua oberta: A qui beneficia este estat d’alerta? Doncs, a molts governs l’economia dels quals està fortament lligada al món del petroli (EUA, països àrabs productors de l’or negre…) i que allunyaran la pressió ciutadana de la COP21. També beneficiarà a les grans multinacionals del petroli que, allunyant la pressió dels col·lectius socials i ecologistes, podran exercir lliurement la seua pressió de lobby sobre els líders mundials.

La por està servida. La Doctrina del Xoc està en marxa. Com si es tractara d’un cas de manual de llibre. Tot està enllestit ja per a tindre les mans lliures i poder actuar amb contundència. Però, contra qui? Si l’enemic és invisible i apareix en qualsevol lloc. Doncs, contra tots...

Curiosa relació entre gihadistes, ignorants assassins en nom d’una religió, a la rerecerca del paradís promés, que acaben servint els interessos econòmics capitalistes, tant petroliers com de la indústria armamentista. Es confonen termes? Es mesclen antítesis? És absurd, però en nom del gihadisme moren persones innocents. I els beneficiats d’estes morts acaba sent l’Imperi Capitalista, subvencionat pel petroli i de marcat caràcter antiàrab.

El futur del Planeta es juga a la COP21. Per això, a pesar dels atemptats i les mesures de seguretat extraordinàries, cal anar a París. Perquè ara, més que mai, no podem oblidar-nos de totes les víctimes anònimes del Canvi Climàtic. Ara és el moment de mostrar tot el nostre coratge i lluitar contra qui anteposa els beneficis econòmics o la barbàrie religiosa per damunt de les persones i el Planeta. Per això, Marfull-Acció Ecologista Agró estarà a París durant la COP21.

Josevi Alamar, coordinador de Marfull-Acció Ecologista Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Canviar el clima té un preu: Qui el posa? Qui el paga?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles