Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > El Canvi Climàtic: De París a casa nostra

Educació Ambiental

El Canvi Climàtic: De París a casa nostra

Este Nadal tots podem posar el nostre granet d’arena per a viure en un món millor

dimecres 23 de desembre de 2015, per  AE-Agró

El Canvi Climàtic, un dels problemes més urgents que afecta a la nostra societat, ha sigut este mes de desembre el gran protagonista, arran de la Cimera del Clima de Paris (COP21). Ha costat, però hui en dia ningú ja no és capaç de posar en dubte els efectes de la vida a Occident per al conjunt del Planeta. Es tracta d’un problema que està afectant a la població mundial, sobretot a les societat més desfavorides, però de vegades ens costa visualitzar-lo a casa nostra. Una floració primerenca, la presència d’aus que no migren o l’augment del nivell de la mar són mostres d’este procés, que sembla que no ens arriben a afectar al nostre dia a dia. Però, els efectes del Canvi Climàtic són molt greus i es faran sentir a mig i llarg termini.

La Cimera del Clima de Paris (COP21) ha sigut un èxit per a alguns i un fracàs per a uns altres. El que ens queda clar és que les grans potencies mundials no s’acaben de comprometre en mesures concretes per a limitar el Canvi Climàtic.

Malgrat les mesures que es prenguen a nivell internacional, sabem que també cal actuar localment per a incidir globalment en este procés, ja que el nostre comportament diari pot afectar directament en el Canvi Climàtic. Forma part de la nostra responsabilitat consumir l’energia de les nostres cases de manera sostenible i que esta siga de fonts renovables, separar i reduir els residus, fer compres de proximitat, utilitzar la bici i els transports públics… Totes estes són mesures quotidianes que estan al nostre abast per a fer front amb major responsabilitat a este problema global.

Així que des de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró volem aprofitar l’esdeveniment de la COP21 i les dates assenyalades en les que ens trobem ara mateix per recordar-te que este Nadal tots podem posar el nostre granet d’arena per a viure en un món millor. Per exemple, amb regals responsables amb el Canvi Climàtic.

També volem aprofitar l’ocasió per a recomanar a professors i mestres, que vulguen treballar el Canvi Climàtic amb els seus alumnes, que consulten el material didàctic editat pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i pel Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Per cert, si muntes alguna festa o esdeveniment estes vacances de Nadal, també existix un sistema per a conéixer la petjada de carboni que implica. I si simplement ets una persona conscienciada que vol saber més sobre Canvi Climàtic, et convidem a visitar la pàgina web de WWF i la de Greenpeace.

Bon i responsable Nadal per a tothom!!!

Sara Aunés i Marqués, Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Enfront del Canvi Climàtic, canviem de model

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles