Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu

Camp de Morvedre

Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu

Romeu és del poble i el volem verd!!!

dimarts 2 de febrer de 2016, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre, l’Associació Bonilles-Romeu, l’Associació Urbanización Tres Barrancos, el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i la Colla Verda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari i l’Associació de Veïns Ciutat Vella, hem celebrat este diumenge, 31 de gener, el Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu. Concretament, a la zona de Les Margues, on la cimentera Lafarge pretén obrir una nova pedrera que amenaça una de les zones millors conservades del futur paratge natural municipal de Romeu i posa en perill les cases de Bonilles i de Tres Barrancos.

El Dia de l’Arbre de Sagunt (Camp de Morvedre, València) ha comptat enguany amb la participació de més d’un centenar de voluntaris, que entre altres espècies han plantat en la Muntanya de Romeu carrasques (Quercus ilex), llentiscles (Pistacia lentiscus) i savines (Juniperus phoenicea). Estos arbres i arbustos han sigut "adoptats" pels participants en esta reforestació popular, que s’ha realitzat a la zona de Les Margues, on la cimentera Lafarge té projectat ampliar el seu projecte d’extracció de pedra del Salt del Llop a pesar de disposar d’altres alternatives amb menys impacte ambiental.

Davant d’esta nova amenaça per al futur Paratge Natural Municipal de la Muntanya de Romeu i la seguretat de les cases de Bonilles-Romeu i Tres Barrancos, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre, l’Associació Bonilles-Romeu, l’Associació Urbanización Tres Barrancos, el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i la Colla Verda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari i l’Associació de Veïns Ciutat Vella, havien convocat a la ciutadania de Sagunt a plantar arbres contra la pedrera este diumenge, 31 de gener. Perquè Romeu és del poble i el volem verd!!!

A més a més d’esta plantació reivindicativa, els participants en el Dia de l’Arbre van realitzar una visita guiada per Les Margues, per a descobrir els tresors naturals que amaga este racó de Romeu, muntanya que funciona com a corredor ecològic dels Parcs Naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà amb la Marjal d’Almenara, la Devesa de Soneja i el Riu Palància. Entre els participants en esta jornada en defensa de Romeu, cal destacar la presència de Francesc Fernàndez, Alcalde de Sagunt, i Julià Álvaro, Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Romeu és del poble i el volem verd

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?