Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Mil xiquets participen en el Dia de l’Arbre Escolar de (...)

Educació Ambiental

Mil xiquets participen en el Dia de l’Arbre Escolar de Sagunt

Els 17 col·legis de la Capital del Camp de Morvedre pinten de verd els seus patis amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró

divendres 5 de febrer de 2016, per  AE-Agró

Durant els mesos de gener i febrer, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró visitarà els 17 col·legis de Sagunt (Camp de Morvedre, València) per a celebrar el Dia de l’Arbre Escolar. Esta activitat, en la qual participaran aproximadament 1.000 alumnes de 5è de primària, inclou dues dinàmiques educatives: primer els xiquets reben un taller per a descobrir la importància de les plantes i després pinten de verd els seus patis amb diferents espècies de plantes aromàtiques mediterrànies. El Dia de l’Arbre Escolar forma part del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt, que inclou també els voluntariats de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de la ciutat.

Un curs més, els 17 col·legis de Sagunt (Camp de Morvedre, València) reben estos dies la visita de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró per a celebrar el Dia de l’Arbre Escolar. Durant gener i febrer, aproximadament 1.000 alumnes de 5è de primària participaran en este taller educatiu que té dues parts. Primer, es realitza una dinàmica a l’aula sobre la importància de les plantes i els beneficis i serveis que ens reporten (oxigen, aliments, medicaments...). Així, els menuts repassen i consoliden continguts mediambientals que ja han donat en classe.

Quan finalitza la part teòrica, els xiquets ixen al pati de l’escola amb els monitors de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró i protagonitzen una plantació. Concretament, planten espècies aromàtiques mediterrànies com el timó (Thymus vulgaris), el romaní (Rosmarinus officinalis) o l’espígol (Lavandula angustifolia). Com explica Sara Aunés, coordinadora de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró, "el moment de la plantació és genial per a ells. Els xiquets s’ho passen molt bé i estan molt contents per poder tocar i olorar les plantes, les seues flors, les seues arrels... És tota una experiència per als menuts".

Des d’AE-Agró volem agrair als col·legis de Sagunt que un curs més hagen volgut compartir amb nosaltres l’experiència del Dia de l’Arbre Escolar. Especialment volem reconéixer la col·laboració dels professors i professores. "Sense la seua ajuda i la implicació dels més menuts este projecte no portaria més d’una dècada pintant de verd els patis de les escoles de Sagunt. Així que moltes gràcies a tots", afirma la nostra companya Sara Aunés.

El Dia de l’Arbre Escolar forma part del Programa Municipal d’Educació Ambiental, un conjunt d’activitats que AE-Agró desenvolupa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. A més a més del Dia de l’Arbre Escolar inclou també els voluntariats mediambientals de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Juliol "salvatge" a la Casa Penya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?