Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Dia Internacional de l’Eficiència Energètica

Marfull

Dia Internacional de l’Eficiència Energètica

TOTES comptem, totes SUMEM!!!

dilluns 7 de març de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 5 de març, l’Ajuntament de València, l’Aliança pel Clima i València Ecològica, plataforma en la qual participa Acció Ecologista-Agró, van celebrar conjuntament el Dia Internacional de l’Eficiència Energètica. Durant esta cita es van realitzar tallers i xerrades al Jardí del Túria, sota el Pont de l’Exposició, sobre eficiència energètica en els processos on es produïx el consum. A més a més, amb motiu d’esta celebració, el passat dijous, 3 de març, l’expert en eficiència energètica Ángel Ruiz va oferir una conferència a València per a explicar el projecte "Rubí Brilla", un exemple de nou model energètic en l’entorn municipal. A continuació publiquem el manifest del Dia Internacional de l’Eficiència Energètica llegit a València.

Les males notícies de l’oratge

Segons l’Observatori de la Sostenibilitat, en 2015 les emissions de CO2 van augmentar a Espanya un 4% 

Joaquín Araujo diu que els cicles naturals estan alterats. Els rèptils són animals de sang freda i en el moment que les temperatures baixen d’un determinat nivell es queden letàrgics. Però, ara és freqüent vore fardatxos, sargantanes, inclús colobres, pràcticament actives durant tota la tardor i gran part de l’hivern. I els insectes no diguem: hi ha mosques durant tots els mesos de l’any.

Joaquín Araujo creu que si la Natura té una estranya i positiva virtut és que no mentix. Els sers humans som capaços d’enganyar-nos fins al deliri els uns als altres, però un arbre no mentix, un ullal no mentix, les papallones no mentixen. El que hi haja vols de papallones en ple hivern no és normal. Això és inequívoc.

Per a Joaquín Araujo, que cobrix totes les seues necessitats energètiques amb panells solars, el canvi de model energètic és imprescindible si es vol llevar velocitat al Canvi Climàtic. Açò és de total importància. Els indicadors d’allò que està succeint, sobretot en el Pol Nord, els indicadors d’eixa primavera literalment agonitzant i eixes tardors que pràcticament han deixat de ser-ho, són tan greus com perquè considerem que la més important, urgent i necessària actitud que ha de prendre la població humana en general és un canvi de model energètic, que seria insuficient si no va de la mà d’altres modes de vida personalment assumits.

Cal viure més austerament, cal viure amb menys balafiament.

Hui celebrem a València el Dia Internacional de l’Eficiència Energètica, que és un primer pas en el canvi dels modes de vida. Però, no cal aturar-se ací. Hem de canviar el model energètic i viure amb menys balafiament no sols d’energia, sinó també dels recursos que ens pot negar la natura si no reaccionem ara.

Treballem units per a aconseguir una vida millor per a totes les persones.

TOTES comptem, totes SUMEM!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Els ecologistes valencians, enamorats de les renovables

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles