Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda facilita la nidificació dels fumarells en la Finca de (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda facilita la nidificació dels fumarells en la Finca de Penya

Els voluntaris de Sagunt construïxen plataformes flotants per a estes vulnerables aus

dijous 28 d'abril de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 23 d’abril, la Colla Verda organitzà, en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Casa Penya, un taller de construcció de plataformes flotants. L’objectiu? Facilitar la nidificació dels fumarells de galta blanca (Chlidonias hybridus), unes aus catalogades com a vulnerables i que tenen una important colònia reproductora a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Amb este taller, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró ha volgut posar el seu granet d’arena en la conservació dels fumarells, unes aus migradores que cada primavera tornen a les nostres marjals per a criar.

Després de netejar i plantar lliris grocs (Iris pseudacorus) en la Marjal dels Moros el passat mes de març, este mes d’abril la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) ha convocat un taller de construcció de plataformes flotants per a facilitar la reproducció dels fumarells de galta blanca (Chlidonias hybridus). Concretament, per a les aus d’esta espècie que formen la colònia reproductora de la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara que custodia Acció Ecologista-Agró.

El taller es va celebrar el passat dissabte, 23 d’abril, a la Casa Penya, on es van reunir una quinzena de voluntaris. Els participants en esta activitat van construir les plataformes flotants en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà i després les van col·locar en les llacunes i canals de la Finca de Penya. Per a la seua construcció, els voluntaris van utilitzar vegetació de la marjal, com per exemple canyes (Arundo donax) i senill (Phragmites australis).

Els fumarells de galta blanca crien en l’aigua sobre plataformes vegetals naturals. Però, malauradement, no sempre tenen a la seua disposició suficients punts on nidificar. Amb esta actuació, la Colla Verda espera compensar esta mancança i facilitar així la reproducció d’estes aus migradores, que ens visiten cada primavera i que estan catalogades com a vulnerables al nostre territori.

La pròxima activitat del grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró serà el 14 de maig, dissabte, quan la Colla Verda posarà el seu granet d’arena per a conservar els valors naturals del Delta del Palància. I la pròxima cita amb la Casa Penya serà el 8 de maig, diumenge. Eixe dia organitzarem una nova jornada de portes obertes al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà. Si estàs interessat a participat en estes activitats, envia un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefona pel matí al 962 690 854. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya t’espera esta primavera!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles