Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Comissió Permanent: Acta reunió abril 2016

Pam a pam

Comissió Permanent: Acta reunió abril 2016

dilluns 16 de maig de 2016, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 6 d’abril de 2016, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Alicia Moreno (Camp de Morvedre), Teresa Soto (Comissió Forestal) i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocals, i Mercé Doménech, com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Marcos Pla (Comissió de Participació), Víctor Navarro (Comissió de Territori) i Ana María Torres (Marfull) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de març i es tracten els següents temes:

Renovació de càrrecs de la Comissió Permanent

Reunida per primera vegada la nova Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró després de l’Assemblea General Ordinària, s’aprova que Gemma Simón substituïsca a Belén Calahorro com a secretària de l’associació i que Eva Tudela continue com a presidenta i Celia Tello com a tresorera.

Dia Mundial de la Bici

Gemma Simón informa de la celebració del Dia de la Bici a València. Esta cita, que s’organitza enguany per primera vegada i que compta amb el recolzament de l’ajuntament, serà el 19 d’abril i inclourà la lectura d’un manifest a càrrec d’un membre de València en Bici-Acció Ecologista Agró en la Plaça de l’Ajuntament i una bicifestació pel centre de la ciutat.

Congrés de ConBici

Gemma Simón també exposa que ConBici, la coordinadora ibèrica en defensa de la bici i en la qual AE-Agró està representada a través de València en Bici, proposa fer el seu congrés anual a València. En principi, comptaria amb el suport de l’Ajuntament de València.

Participació en projecte de la Fundación Biodiversidad

Lucía Moreno, treballadora d’AE-Agró en el Tancat de la Pipa i una de les coordinadores del Projecte Emys, planteja la possible participació amb la Fundació Emys de Catalunya i el GOB (Grup Ornitològic Balear) de Menorca en un projecte per a 2017 subvencionat per la Fundación Biodiversidad per al seguiment i la conservació de la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) en la conca mediterrània

Per a poder participar, cal cofinançar entre un 20 i un 30% del projecte. La resta es faria càrrec la Fundación Biodiversidad. En principi s’aprova participar i cofinançar amb els sous dels treballadors d’AE-Agró, tal i com es va acordar en 2015, quan es va presentar per primera vegada este projecte a la Fundación Biodiversidad, que finalment no el va seleccionar.

Col·laboració amb Espores

Eva Tudela trasllada, en nom de Miguel Crespo, cap de premsa d’AE-Agró, una possible col·laboració mensual amb Espores, la revista digital del Jardí Botànic de València. Sobre este tema s’obri un debat al voltant de la manca de temps del cap de premsa per a la realització de les seues tasques i si esta col·laboració suposaria un cost de temps que no pot permetre’s l’associació ara mateix.

Finalment, s’accepta la proposta, sempre que el cap de premsa es gestione degudament el temps per a la realització de les seus tasques i se li recordarà que està pendent la convocatòria d’unes jornades per formar i informar a socis i sòcies interessats i interessades a ajudar al servei de comunicació.

Dia de la Marjal en El Saler i Ecomaclet

S’accepta col·laborar i participar el dissabte 16 d’abril en el Dia de la Marjal en El Saler, al qual hem sigut convidats per l’Associació Juvenil "Amics de la Casa de la Demanà". També s’accepta participar en el mercat de productes ecològics i de proximitat Ecomaclet, convocat per al mateix dia amb motiu de la VI Trobada per la Terra de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.

Fira Alternativa de València

La pròxima edició de la Fira Alternativa de València serà del 3 al 5 de juny. Per a participar activament es decidix crear una comissió en la qual, per ara, estan Eva Tudela, Lucía Moreno i Cristina Navarro.

Erasmus+

Ens oferixen participar en projecte de voluntariat amb estudiants erasmus de llarga duració amb la col·laboració de diferents empreses. Es tracta del programa Erasmus+. Es decidix demanar més informació abans de prendre la decisió de participar o no.

Localització de llocs estratègics de l’organització

Gemma Simón proposa localitzar els llocs estratègics de l’organització (espais en custòdia, zones de voluntariat, inicis de manifestacions, seus dels diferents grups locals i comarcals) i dissenyar rutes per a arribar-hi amb bici i amb transport públic o privat. L’objectiu de la proposta és disposar de plànols online que faciliten a voluntaris i interessats la participació en accions i activitats de l’associació

Gemma s’oferix a gestionar la proposta sempre que els coordinadors locals li envien prèviament la informació necessària sobre els punts de trobada i de reunió.

Proposta d’adhesió a Amigos de la Tierra

Antonio Goytre (Comissió de Territori) planteja la possibilitat de reunir-se amb Amigos de la Tierra per a analitzar amb ells la seua proposta d’adhesió i demanar més informació sobre com seria la relació entre les dues associacions. S’acorda, després d’un llarg debat, que Antonio Goytre contacte amb ells i els explique que hi ha interés per part d’AE-Agró, però també manca de consens al respecte i que actualment no disposem de gent amb disponibilitat per a fer-se càrrec d’este assumpte.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 11 de maig de 2016, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Ana María Torres (Marfull), Alicia Moreno (Camp de Morvedre), Teresa Soto (Comissió Forestal) i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocals, i Mercé Doménech, com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Marcos Pla (Comissió de Participació) i Víctor Navarro (Comissió de Territori) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Comissió Permanent: Acta reunió març 2016

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles