Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Diumenge de portes obertes i lliris blaus

La Casa Penya

Diumenge de portes obertes i lliris blaus

Nova visita guiada a la Casa Penya per a descobrir els tresors naturals de la marjal

dimarts 24 de maig de 2016, per  AE-Agró

El passat diumenge, 22 de maig, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitzà una nova jornada de portes obertes a la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i del projecte Teixint Xarxes, reuní a una quinzena de participants que van tindre l’ocasió de descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà. En esta ocasió, el gran protagonista va ser el lliri blau (Iris xiphium), una espècie poc coneguda però preciosa i que té el punt àlgid de la seua floració durant la segona setmana de maig.

Després de demostrar a principis d’abril el seu potencial com a destí del turisme ornitològic, este mes de maig la Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) ha obert les seues portes per a mostrar un dels tresors més desconeguts de la Marjal d’Almardà-Almenara: el lliri blau (Iris xiphium). Amb este repte, el passat diumenge, 22 de maig, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró convocà una nova visita guiada al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà.

L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt i del projecte Teixint Xarxes, va reunir a una quinzena de participants a la Casa Penya. En este centre d’educació i voluntariat ambiental que gestiona AE-Agró van descobrir els ecosistemes mediterranis litorals (platja, saladar i aiguamoll) i l’evolució del seu paisatge al llarg de la història, gràcies a l’exposició permanent que hi ha instal·lada en la Casa Penya.

A continuació, el grup de visitants es va desplaçar a un dels ecosistemes mediterranis litorals. Concretament al saladar d’Almardà. L’objectiu? Delectar-se amb un dels tresors menys coneguts d’esta marjal: la floració del lliri blau, un espectacle natural que arriba al seu màxim esplendor durant la segona setmana del mes de maig.

De tornada a la Casa Penya, els participants en esta activitat van protagonitzar un xicotet voluntariat ambiental, que va consistir a localitzar els lliris grocs (Iris pseudacorus) plantats en activitats anteriors i tallar el senill (Phragmites australis) del seu voltant. Així esperem que els lliris grocs puguen créixer amb més força i delectar-nos també amb la seua espectacular floració.

Amb esta jornada de portes obertes, la quinta que organitza la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró des de març, finalitzen les visites guiades a la Casa Penya per a esta primavera. Tanmateix, el pròxim dissabte, 4 de juny, programarem una darrera activitat a la Marjal d’Almardà i al dia següent, el diumenge 5 de juny, celebrarem el Dia Mundial del Medi Ambient a Sagunt. Així que pren nota i prepara’t per a continuar gaudint de la natura amb AE-Agró!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, una aposta segura pel turisme de natura i l’educació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?