Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Marjalejant en bici i amb barca

La Casa Penya

Marjalejant en bici i amb barca

I este cap de setmana a peu!!!

dimecres 15 de juny de 2016, per  AE-Agró

Viure la marjal i descobrir-te els seus tresors naturals. Este és un dels principals desafiaments que Acció Ecologista-Agró té com a entitat que gestiona la Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València). I per a assolir este gran repte no parem de programar activitats en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara: visites guiades, jornades de portes obertes, excursions ornitològiques i, l’última, un passeig en bici per la marjal. A més a més, esta primavera els voluntaris més intrèpids i valents ja han solcat els canals de la Casa Penya amb la nova albuferenca d’AE-Agró, una barca que esperem que ens done moltes alegries en esta meravellosa zona humida.

El passat dissabte 4 de juny, vespra del Dia Mundial del Medi Ambient, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitzà una biciexcursió per la Marjal d’Almenara amb l’objectiu de donar a conéixer el conjunt d’esta zona humida. L’activitat, que va reunir a una quinzena de participants, arrancà a la Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València).

Des d’este centre municipal d’educació i voluntariat ambiental, gestionat per AE-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, el grup de ciclistes es va desplaçar al saladar de Benavites, la Canal de Torreblanca i els seus camps de cultiu, els Estanys d’Almenara, l’Ullal de Quartons i els arrossars de La Llosa fins tornar a la Casa Penya.

Durant el passeig en bici, els participants en esta activitat van poder descobrir els diferents ambients marjalencs d’este meravellós aiguamoll litoral i, com no, els seus habitants. Per exemple, els agrons blaus (Ardea cinerea) i rojos (Ardea purpurea), els fumarells de galta blanca (Chlidonias hybridus), les camallongues (Himantopus himantopus), els martinets (Nycticorax nycticorax) i moltes més espècies d’aus que actualment estan criant a la Marjal d’Almenara. Amb totes elles vam compartir una jornada inoblidable de marjal, bici i aus.

L’albuferenca de la Casa Penya

A més a més d’excursions en bici, visites guiades i jornades de portes obertes, esta primavera la Casa Penya ha estrenat una nova manera de marjalejar. Concretament, en barca, amb la nova albuferenca d’AE-Agró, que va fer la seua primera travessia el passat 5 de maig, dimarts. Per ara, esta opció per a visitar la Casa Penya encara no està disponible per al públic en general. Però, els voluntaris més valents i intrèpids ja han pogut solcar i perxar pels canals de la marjal.

El recorregut, ara mateix, no és massa llarg, entre altres motius, perquè no es pot entrar a la veïna Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà, on actualment crien espècies protegides com el fumarell de galta blanca o la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis). Però, paga la pena destacar que, després de més de mig segle sense ser navegables, els canals de la Casa Penya tornen a ser-ho gràcies al treball pam a pam dels voluntaris d’AE-Agró.

Este diumenge, nova jornada de portes obertes

Si vols descobrir la tasca realitzada pels nostres voluntaris i els tresors naturals que amaga la Marjal d’Almardà, este diumenge t’esperem en una nova jornada de portes obertes a la Casa Penya. Si vols participar en esta visita guiada, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854.

No ho dubtes i apunta’t ja. L’activitat també inclou un passeig fins a la Gola de Quartell i la platja d’Almardà, un dels racons del litoral valencià amb major biodiversitat de flora dunar. Així que ja saps: si este diumenge vols marjalejar, vine a la Casa Penya!!! I divendres tenim el primer cens de tortugues del Projecte Emys a la Finca de Penya. No t’oblides!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, una aposta segura pel turisme de natura i l’educació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?