Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Concentració en defensa de la Partida del Miracle d’Alboraia

Horta Nord

Concentració en defensa de la Partida del Miracle d’Alboraia

Mostrem públicament el nostre rebuig a la celebració del macrofestival MareNostrum

dilluns 20 de juny de 2016, per  AE-Agró

Este diumenge, 19 de juny, diferents entitats i associacions ens hem concentrat en l’Ermita dels Peixets d’Alboraia (Horta Nord, València) per a denunciar públicament l’impacte mediambiental dels preparatius del macrofestival musical MareNostrum en la Partida del Miracle. Considerem la concentració un èxit, ja que la convocatòria s’ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visualitzar la situació de la zona i mostrar l’oposició de veïnes i propietaris. En total, un centenar de persones han participat en esta acció en defensa de la Partida del Miracle, convocada per Per L’Horta i la Plataforma Som Horta d’Alboraia.

A més a més dels moviments convocants, Per L’Horta i la Plataforma Som Horta d’Alboraia, la concentració ha comptat amb la presència de representants d’altres associacions ecologistes i de defensa del territori com Acció Ecologista-Agró o la Plataforma per la Sobirania Alimentaria del País Valencià. També han participat el CSOA L’Horta, col·lectius ciclistes, associacions de veïns i veïnes (AAVV) de diferents barris de la ciutat de València i d’Alboraia (Castellar-L’Oliveral, Orriols, Centre Històric, Port Saplaya o La Patacona, entre d’altres) i llauradors i llauradores de diferents zones de L’Horta Nord.

Durant la concentració hem mostrat el nostre rebuig cap a esta manera de gestionar el nostre territori darrere de les històriques pancartes amb els lemes Horta és Futur, Tots i totes Per L’Horta i Per l’ordenació del territori i la seua protecció. Després Marc Ferri, en representació de Per L’Horta, ha llegit el comunicat de premsa de la concentració, exposant els motius del rebuig cap a la realització del macrofestival MareNostrum en este indret. També han compartit les seues opinions i queixes diferents veïns i veïnes, com ara Miquel Solís de l’AAVV La Patacona, Celeste Juan de l’AAVV Port Saplaya, Chelo Gimeno i Marta Martín de l’AAVV Centre Històric, Maika Barceiro de l’AAVV Orriols i el llaurador Vicent Martí de la Plataforma Som Horta-Alboraia.

Hem tancat l’acte convocant una nova concentració per a este dilluns, 20 de juny, a les 19:30 hores, davant de l’Ajuntament d’Alboraia (Horta Nord, València), on tindrà lloc el ple municipal on es tractarà el tema. Esta ha sigut només la primera pedra d’esta mobilització, ja que tenim previst continuar fent convocatòries les properes setmanes fins que es paralitze este macrofestival.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Èxit de la maniFESTAció "Horta és Futur"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?