Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > El Projecte Rius torna al Xúquer per primavera

Muntanyeta dels Sants

El Projecte Rius torna al Xúquer per primavera

La Muntanyeta dels Sants inspecciona l’Assut de Sueca

dilluns 27 de juny de 2016, per  AE-Agró

Este mes de juny el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró ha visitat l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València) amb motiu del Projecte Rius de la Fundació Limne. Concretament, per a realitzar la inspecció de primavera i analitzar la qualitat de l’aigua en este racó del Riu Xúquer. A més a més, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants també es van desplaçar este mes a la ciutat de València per a participar en la Massa Crítica de juny i, amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, han continuat instal·lant caixes-niu per a rates penades al terme municipal de Sueca. L’objectiu? Facilitar la nidificació d’estos xicotets mamífers voladors que ens ajuden a controlar les plagues de mosquits.

La Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró ha protagonitzat un intens mes de juny per a acomiadar la primavera. Els nostres companys de Sueca (La Ribera Alta, València) van arrancar juny participant en la Massa Crítica de València. La cita, com sempre, va ser el primer divendres del mes, en esta ocasió el dia 3, i va reunir a centenars d’amics de la bicicleta que van pedalejar junts pels carrers del Cap i Casal. L’objectiu? Demanar la pacificació del trànsit urbà i reivindicar un major ús de la bici, el mitjà de transports més sostenible.

En juny, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró també han continuat amb el projecte d’instal·lació de caixes-niu per a rates penades que van posar en marxa el passat mes de maig. Així, amb l’inestimable col·laboració de La Granja de Bitxos, han col·locat nous refugis per quiròpters en el terme municipal de Sueca. Amb esta iniciativa esperen facilitar la seus nidificació i augmentar la població. El motiu? Doncs que estos xicotets mamífers voladors, que hivernen com els óssos, ens aporten un servei ambiental molt important: el control de plagues. Especialment de mosquits.

Cada rata penada consumix en només una nit aproximadament 3.000 insectes, gràcies a un sistema d’emissió d’ultrasons, anomenat ecocol·locació, que els permet moure’s i caçar en la foscor. Però, per desgràcia, els quiròpters es troben amenaçats per l’ús massiu de pesticides, les molèsties que patixen les seues colònies de cria i hibernació i la manca de forats on instal·lar-les. Esperem que ara, gràcies al treball de la Muntanyeta dels Santes i La Granja de Bitxos, estos xicotets mamífers voladors ho tinguen més fàcil per a establir noves poblacions a Sueca.

A més a més d’instal·lar caixes-niu per a rates penades i participar en la Massa Crítica de València, la Muntanyeta dels Sants ha realitzat este mes de juny la inspecció de primavera del Projecte Rius a l’Assut de Sueca. Els nostres companys van analitzar la qualitat de l’aigua en este racó del Riu Xúquer, on van mesurar el ph, l’oxigen i el nitrogen i van identificar i censar els macroinvertebrats. Tota la informació recopilada ha sigut enviada a la Fundació Limne, entitat que impulsa este projecte per al seguiment i l’estudi dels nostres rius.

Des de la Muntanyeta dels Sants vos convidem a participar en les properes activitats i vos desitgem a totes i tots un bon estiu, mentres continuem a l’espera de la tan desitjada restauració i rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sueca continua sense clausurar els seus abocadors il·legals

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?