Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Taller sobre rates penades a La Costera

Horta Nord

Taller sobre rates penades a La Costera

Activitat organitzada per AE-Agró i La Granja de Bitxos per a explicar els beneficis ambientals que ens reporten estos xicotets mamífers voladors

dijous 30 de juny de 2016, per  AE-Agró

El passat diumenge, 26 de juny, Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà un taller sobre rates penades a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal custodiat pels ecologistes des de 2011. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de La Granja de Bitxos i l’Ajuntament de Puçol, comptà amb la participació d’un grup de voluntaris dels Estats Units, que també van regar les reforestacions realitzades enguany en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Este reg és el segon que efectua AE-Agró a La Costera durant este calorós i sec més de juny. El passat dia 15, amb l’ajuda d’un grup de voluntaris de Romania, els ecologistes també van regar els arbres i arbustos que van plantar durant l’hivern en este paratge natural municipal.

Una rata penada consumix cada nit 3.000 insectes, ajudant-nos així a controlar plagues tan molestes com són les de mosquits. Per este motiu, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà el passat diumenge, 26 de juny, un taller sobre rates penades a La Costera. L’objectiu? Explicar els beneficis ambientals que ens reporten estos xicotets mamífers voladors i construir quinze caixes-niu, que pròximament seran instal·lades a Puçol com a mesura de control i prevenció de plagues de mosquits.

El taller va comptar amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, empresa pionera en el control biològic de plagues i que ja ha col·locat refugis per a rates penades en altres municipis com Paiporta, Catarroja o Sueca. A La Costera, paratge natural municipal que custodia AE-Agró des de 2011, també han instal·lat caixes-niu per a ocells insectívors, refugis per a rates cellardes (Eliomys quercinus) i hotels per a insectes.

Precisament, vam aprofitar la cita del passat diumenge per a revisar i constatar l’ocupació d’estos particulars hotels, que tenen com a funció facilitar la presència d’abelles i vespes solitàries com a sistema de control de plagues agrícoles en els horts d’oci i el viver forestal de La Costera. Per ara, podem confirmar ja la presència de vespes roges del fang (Rhynchium oculatum) i de dues espècies més que no vam poder identificar.

L’activitat va comptar amb la participació d’un grup de voluntaris dels Estats Units d’Amèrica, amb els qual també vam regar els arbres i arbustos plantats enguany a les zones de La Costera que més van patir la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus serosus. Es tracta del segon reg que organitza AE-Agró en esta muntanyeta de la Serra Calderona durant este calorós i sec mes de juny. El passat dia 15, dimecres, amb l’ajuda d’un grup de voluntaris de Romania, també vam regar les reforestacions realitzades en gener, febrer i març este paratge natural municipal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : "Bye-bye, banderita española"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles