Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Diputació aparca la passarel·la del Pont de Ferro de Fortaleny

Muntanyeta dels Sants

La Diputació aparca la passarel·la del Pont de Ferro de Fortaleny

La primera fase del projecte de rehabilitació oblida aquesta infraestructura fonamental per la mobilitat dels ciutadans de La Ribera Baixa

dilluns 4 de juliol de 2016, per  AE-Agró

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava aquest divendres, 1 de juliol, el decret de Presidència de la Diputació de València mitjançant el qual se sotmet a informació pública, per un termini de vint dies, la primera fase del projecte de rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny, també conegut com Pont d’Alfons XXIII. Tanmateix, com informa la plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, que compta amb la participació de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, el projecte, per ara, només planteja la llavada de cara del pont sobre el riu Xúquer que unix els termes de Fortaleny i Sueca (La Ribera Baixa, València), aparcant per a més endavant la tan desitjada i demandada passarel·la per a vianants i ciclistes.

Segons informa la plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, el projecte de rehabilitació de la Diputació de València no inclou encara cap data per a la instal·lació de la imprescindible passarel·la sobre l’A-38, tot i que al document es reconeix que això que ara s’exposa al públic per a possibles al·legacions o reclamacions és una primera fase. El projecte parla de la passarel·la per a vianants i ciclistes, però sense data concreta.

Des de la plataforma, que compta amb la participació dels nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, ens recorden que la passarel·la del Pont de Ferro de Fortaleny és una infraestructura fonamental per a la mobilitat dels ciutadans de La Ribera Baixa. Primer, la Diputació va dir que les obres havien de licitar-se en març. Ara prometen que serà aquest estiu. Si és així, podrien estar acabades en primavera-estiu de 2017.

Però, això si no ixen imprevistos. El termini d’execució d’aquesta primera fase és de sis mesos. Entre al·legacions (si se’n presenten), licitació, valoració, consideracions i classificació de propostes, adjudicació i replantejament inicial de l’obra, ja estem en Nadal! I desconeguem si per semi-inútil (per no unir amb la passarel·la projectada allò que fa un segle va connectar: Fortaleny i Sueca) obriran al públic el pont o el mantindran tancat com fins ara...

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les bicis prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?