Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Volem més bici!!!

Camp de Morvedre

Volem més bici!!!

Setmana Europea de la Mobilitat a Sagunt

dilluns 26 de setembre de 2016, per  AE-Agró

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, el passat diumenge, 25 de setembre, es va celebrar el XXVII Dia de la Bici de Sagunt (Camp de Morvedre, València). La cita, organitzada enguany per l’ajuntament de la ciutat amb la col·laboració de Morvedre en Bici-Acció Ecologista Agró, la Federació Veïnal de Sagunt i el Club MTB Morvedre, va congregar a un centenar de ciclistes amb un desig comú: Reivindicar més bici, ja que considerem que la nostra amiga de dos rodes ha de tindre un paper clau en la mobilitat urbana i interurbana de Sagunt els 365 dies de l’any. I açò només serà possible amb l’entrada en vigor del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Sagunt i una aposta decidida pel model de Ciutat 30.

Per primera vegada en les seues XXVII edicions, el Dia de la Bici de Sagunt (Camp de Morvedre, València) s’ha celebrat en setembre, coincidint així amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Tradicionalment esta convocatòria lúdica i reivindicativa tenia lloc en maig. Però, enguany va ploure. Així que es va decidir ajornar fins al passat diumenge, 25 de setembre, quan un centenar de bicicletes van participar en esta activitat.

A més a més la data de celebració, l’altra gran novetat d’esta edició ha sigut que, per primera vegada, l’Ajuntament de Sagunt s’ha fet càrrec de l’organització del Dia de la Bici i les entitats que fins ara impulsàvem l’esdeveniment (Morvedre en Bici-Acció Ecologista Agró, la Federació Veïnal de Sagunt i el Club MTB Morvedre) hem passat a col·laborar en la seua organització.

Des de Morvedre en Bici-AE Agró realitzem un balanç positiu del Dia de la Bici, així com de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Però, exigim a l’equip de govern municipal més bici, ja que la nostra amiga de dos rodes ha de tindre un paper clau en la mobilitat urbana i interurbana de Sagunt els 365 dies de l’any. El motiu? Doncs, els problemes i embussos que genera el trànsit motoritzat que, a més a més, és un dels principals culpables dels alts índex de contaminació que patix la ciutat.

Així que emplacem a l’Ajuntament de Sagunt a mantindre durant tot l’any les mesures implantades durant la Setmana Europea de la Mobilitat Europea. Per exemple, la possibilitat de pujar la bicicleta en l’autobús municipal i, especialment, el model de Ciutat 30, que s’ha experimentat amb la col·laboració de l’Associació de Veïns La Victòria i que pensem que, pam a pam, s’ha d’estendre a tots els barris de la ciutat.

Sagunt ha de pacificar el seu trànsit i ha d’apostar per un model de mobilitat urbana sostenible, amable i respectuós tant amb les persones com amb el medi ambient. I açò no serà possible fins que entre en vigor el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, que per ara roman en un calaix de l’ajuntament. Esperem que prompte arribe al Consell Assessor de Medi Ambient de Sagunt i que este document siga per fi aprovat pel Plenari municipal de la capital del Camp de Morvedre.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró reivindica la finalització de la Via Verda d’Ojos Negros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?