Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió juliol 2016

Comissió Permanent

Acta reunió juliol 2016

dilluns 3 d'octubre de 2016, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 6 de juliol de 2016, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Alicia Moreno (Camp de Morvedre), Teresa Soto (Comissió Forestal) i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocals, i Mercé Doménech, com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Marcos Pla (Comissió de Participació), Víctor Navarro (Comissió de Territori) i Ana María Torres (Marfull) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de juny i es tracten els següents temes:

Pedrera de la cimentera Lafarge-Holcim

Davant de la intenció de Lafarge-Holcim d’ampliar a Sagunt (Camp de Morvedre, València) la pedrera del Salt del Llop i obrir-ne una nova a la Muntanya del Pinyal, la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró acorda consultar amb la Comissió Jurídica de l’organització la viabilitat d’interposar una denúncia contra esta cimentera. S’acorda també parlar amb els veïns afectats i amb altres entitats ecologistes per si volen sumar-se a les protestes.

Contractació d’estiu a la Casa Penya

Es parla de la contractació d’una persona per als caps de setmana de juliol i agost com a guia de les jornades de portes obertes que van a realitzar-se a la Casa Penya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. Com hi ha altres contractacions pendents es decidix ajornar a la propera reunió este tema i sol·licitar més informació al respecte.

De la mateixa manera es decidix convocar per a la pròxima reunió als responsables d’AE-Agró del projecte de la Casa Penya perquè expliquen en quina situació es troba el concurs públic per a la gestió d’este centre d’educació i voluntariat ambiental ubicat a la Marjal d’Almardà-Almenara.

Projecte de la Fundación Biodiversidad per a restauració de pedreres

S’acorda consultar amb diferents socis de l’organització aspectes tècnics sobre la proposta de José Llopis per a desenvolupar un projecte de la Fundación Biodiversidad per a la restauració de pedreres abandonades entre els termes municipals de Llombai i Real (La Ribera Alta, València). La restauració estaria vinculada amb la introducció d’amfibis, la millora de la biodiversitat i dels ecosistemes, la creació de corredors i connectors de fauna entre espais naturals...

Proposta d’estudi sobre fitosanitaris

Vicent Benedito planteja a la Comissió Permanent d’AE-Agró la seua preocupació sobre l’ús de fitosanitaris, especialment pel que respecta a les explotacions agrícoles confrontants a ciutats i pobles per l’impacte en la salut de veins i veïnes. Proposa realitzar l’estudi d’una nova llei que va en la línea de gestió integrada de plagues i la restricció d’ús i tractament amb fitosanitaris.

Planteja, per exemple, analitzar la normativa de manipulació i gestió dels residus i envasos amb restes de fitosanitaris així com els tractaments no agraris (jardineria, fumigació urbanes...). També el control i l’aplicació de la normativa per part del Seprona.

S’acorda que s’inclourà a Vicent Benedito en la Comissió d’Aigua i Agroecologia, que és on AE-Agró s’encarrega d’estos assumptes i es decidix que es parlarà més detingudament del tema amb Vicent Benedito i els membres d’esta comissió. Antonio Goytre també mostra interés per este tema, per la qual cosa se li inclourà en les reunions sobre fitosanitaris i agricultura. Antonio Goytre proposa analitzar el cas concret d’algun municipi per a començar a treballar este tema.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 7 de setembre de 2016, amb la presència de Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Marcos Pla (Comissió de Participació), Teresa Soto (Comissió Forestal) i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocals, i Mercé Doménech, com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Ana María Torres (Marfull), Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Víctor Navarro (Comissió de Territori) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Comissió Permanent: Acta reunió juny 2016

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles