Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > El paisatge sonor de la Casa Penya

La Colla Verda

El paisatge sonor de la Casa Penya

Et convidem a descobrir esta creació electroacústica de Pedro Montesinos

dijous 20 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

El passat 17 d’agost, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va presentar "El paisatge sonor de la Casa Penya" en el Xiringuito Calipso de la platja d’Almardà. Esta creació de Pedro Montesinos combina el paisatge sonor de la Marjal d’Almardà-Almenara amb la música electroacústica. El resultat és una sorprenent barreja de sons, cants d’aus, música electrònica, trets de caçadors, vehicles... Si no vas poder assistir a l’acte de presentació d’esta interpretació tan personal de Pedro Montesinos, ara tens l’oportunitat d’escoltar-la des de casa. I així descobrir una nova manera per a gaudir del paisatge de la Casa Penya: amb l’oïda.

Durant aproximadament un any, Pedro Montesinos ha acompanyat els companys de l’Estació d’Anellament de les Torberes d’Almardà, ubicada en la Finca de Penya, una reserva de fauna silvestre que està sota la custòdia del territori d’Acció Ecologista-Agró. Durant els darrers dotze mesos també ha visitat la Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València), el centre municipal d’educació i voluntariat ambiental que AE-Agró gestiona a la Marjal d’Almardà-Almenara. El seu objectiu? Doncs, gravar els sons de la marjal, amb els quals ha creat una personal interpretació del paisatge sonor de la Casa Penya.

Esta particular creació electroacústica de Pedro Montesinos va ser presentada per la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, el passat 17 d’agost. Concretament en el Xiringuito Calipso de la platja d’Almardà, on el públic assistent va tindre l’oportunitat de descobrir este collage de cants d’aus, música electrònica, trets de caçadors, vehicles i tot tipus de sons i sorolls de la marjal.

Si et vas perdre la presentació del paisatge sonor de la Casa Penya, no et preocupes. Ara pots escoltar-lo i fins i tot vore’l amb esta gravació realitzada per Pedro Montesinos amb la col·laboració de Gisele B. Sylke i Àngel Berege, company d’AE-Agró Camp de Morvedre. Et convidem a disfrutar d’este vídeo, que et permet gaudir d’una manera diferent del paisatge de la Casa Penya: amb l’oïda. I et recordem que este dissabte, 22 d’octubre, tenim una nova jornada de natura a la vora de la mar amb la Colla Verda. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?