Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Tardor de portes obertes a La Costera

Horta Nord

Tardor de portes obertes a La Costera

T’esperem per a descobrir-te el paratge natural municipal de Puçol

divendres 21 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 15 d’octubre, arrancà el programa d’activitats per a la tardor d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València) al Paratge Natural Municipal de La Costera. Concretament, amb un taller infantil dels companys de Calderona Viva per a aprendre a identificar rastres i petjades d’animals que va comptar amb la participació de quasi 50 persones. Este diumenge, 23 d’octubre, arriba la segona proposta de la tardor per a descobrir esta muntanyeta de la Serra Calderona, que està sota la custòdia del territori dels ecologistes: una jornada de portes obertes que inclou una visita guiada al paratge per AE-Agró i ecojocs a l’Aula Natura de La Costera amb Kyrios Educación.

Apropar i difondre els valors mediambientals de La Costera entre els veïns de Puçol (Horta Nord, València). Este és el repte del programa d’activitats per a la tardor que Acció Ecologista-Agró ha dissenyat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Amb este objectiu, els ecologistes, que custodien este paratge natural municipal des de 2011, organitzaran sis activitats fins a finals de desembre amb Calderona Viva, Kyrios Educación i La Granja de Bitxos.

La primera activitat es va convocar el passat dissabte, 15 d’octubre, i va comptar amb 45 participants, la majoria d’ells xiquets. Els menuts menors de cinc anys van disfrutar d’un contacontes en l’Aula Natura de La Costera. Mentres, els majors de sis anys aprenien a identificar rastres i petjades d’animals amb el taller infantil Detectius de la Natura.

Al final de la jornada, tots els xiquets i els seus pares es van reunir en l’Aula Multiusos del paratge, on van quedar bocabadats amb la col·lecció de plomes, rastres, petjades, banyes, ales i ossos de Calderona Viva, que van ser els encarregats de dinamitzar esta primera activitat de la tardor a La Costera. El pròxim mes de desembre, Calderona Viva tornarà a La Costera per a oferir un taller de consum nadalenc responsable. La cita serà el dissabte 17.

Però, abans tindrem la visita dels companys de La Granja de Bitxos. Concretament, el primer dissabte de novembre. Eixe dia AE-Agró convocarà un voluntariat mediambiental per a revisar les caixes-nius per a ocells insectívors que té instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, també revisarem els refugis per a rates cellardes (Eliomys quercinus) i els hotels per a insectes del paratge.

Jornades de portes obertes

El programa d’activitats per a la tardor en La Costera inclou també, per primera vegada, tres diumenges de portes obertes en este paratge natural municipal. Un en octubre, altre en novembre i un tercer en desembre. El primer serà este mateix diumenge, 23 d’octubre, a les 11:00 hores, quan obrirem les portes d’este paratge natural municipal per a ensenyar-te el seu itinerari botànic, els horts d’oci, les reforestacions i l’hivernacle de canyes on tenim el nostre viver per a les plantacions de 2017.

A més a més, amb la col·laboració de Kyrios Educación, també obrirem l’Aula Natura de La Costera, on els més menuts podran divertir-se amb ecojocs durant tot el matí. El punt de trobada per als participants en esta activitat serà l’Aula Multiusos del paratge (antics Polvorins de Riotinto), on tenim instal·lada actualment l’exposició fotogràfica de Rafa Pardo Els Artròpodes de La Costera. Si tens qualsevol dubte o necessites més informació, pots telefonar al 679 908 238. T’esperem esta tardor a La Costera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol rep la visita del col·legi Lluís Vives

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?