Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Diumenge de portes obertes a La Costera

Horta Nord

Diumenge de portes obertes a La Costera

Jornada de natura en família en este paratge custodiat per AE-Agró

dijous 27 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

El passat diumenge, 23 d’octubre, Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol organitzaren una jornada de portes obertes al Paratge Natural Municipal de La Costera. La cita va reunir a una vintena de veïns de Puçol, molts d’ells xiquets, i va servir per a explicar el treball de custòdia del territori que, des de 2011, desenvolupa AE-Agró en esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, els més menuts van gaudir d’un matí inoblidable a l’Aula Natura de La Costera, amb els divertits tallers i ecojocs de Kyrios Educación. La pròxima jornada de portes obertes serà el diumenge 20 de novembre, quan esperem poder inaugurar el nou itinerari botànic d’este paratge natural municipal.

Apropar i difondre els valors mediambientals de La Costera entre els veïns de Puçol (Horta Nord, València). Este és el repte del programa d’activitats per a la tardor que Acció Ecologista-Agró ha dissenyat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i que, per primera vegada, inclou mensualment jornades de portes obertes com la celebrada el passat diumenge, 23 d’octubre.

La cita va reunir a 25 persones, la majoria veïns i veïnes de Puçol, que van descobrir el treball de custòdia del territori que AE-Agró desenvolupa en esta muntanyeta de la Serra Calderona des de 2011. La jornada arrancà a l’Aula Multiusos d’este paratge natural municipal, on els participants en esta activitat van quedar bocabadats amb l’exposició fotogràfica Els Artròpodes de La Costera. Després de contemplar les espectaculars fotografies del nostre company Rafa Pardo, el grup de visitants es va dividir en dos.

Els més menuts es van dirigir a l’Aula Natura, per a disfrutar d’una jornada inoblidable de tallers, contes, ecojocs i molta diversió amb Kyrios Educación. Mentres, els més majors van visitar les zones de La Costera on AE-Agró està "construint" un nou bosc. Concretament es tracta de les dues pinedes on més virulència ha tingut la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus serosus.

Afortunadament, les reforestacions estan funcionant i, a poc a poc, esta muntanyeta està recuperant la seua coberta vegetal amb els alborcers (Arbutus unedo), garroferes (Ceratonia siliqua), carrasques (Quercus ilex), bolquerets (Crataegus monogyna), llentiscles (Pistacia lentiscus) i la resta d’arbres i arbustos plantats pels ecologistes.

L’activitat finalitzà a l’hivernacle de canyes on AE-Agró té el seu viver forestal. Ací, junt als horts d’oci d’este paratge natural, ens vam reunir grans i menuts de nou per a vore les espècies que tenim preparades per a reforestar La Costera en 2017. I també, per a netejar i deixar enllestides les caixes-niu que col·locarem el pròxim dissabte 5 de novembre. Eixe dia convocarem, amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, un voluntariat per a revisar els refugis d’ocells insectívors i altres espècies de fauna auxiliar que tenim instal·lats en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Després, el diumenge 20 de novembre, celebrarem la segona jornada de portes obertes de la tardor. I, si no passa res estrany, aprofitarem la cita per a inaugurar un nou itinerari botànic que hem dissenyat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la Diputació de València, en la zona dels horts d’oci del paratge. Així que ja saps, esta tardor estàs convidat a descobrir La Costera. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol rep la visita del col·legi Lluís Vives

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?