Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Fundación Biodiversidad > Custòdia del Territori en llocs estratègics de la Marjal d’Almenara > Superlluna a Quartons

Custòdia del Territori

Superlluna a Quartons

Inoblidable capvespre a la Marjal d’Almenara

dijous 17 de novembre de 2016, per  AE-Agró

El passat dilluns, 14 de novembre, Acció Ecologista-Agró aprofità l’esdeveniment astronòmic de la superlluna per a convocar una nova activitat a l’Ullal de Quartons, un dels llocs estratègics de la Marjal d’Almenara que està sota la custòdia del territori de la nostra organització. A pesar del fred, ens vam reunir un bon grapat d’amigues i amics per a compartir, en companyia de les aus de la marjal, un capvespre inoblidable a Quartons. Primer, vam mesurar la qualitat de l’aigua de l’ullal, després vam plantar una desena de margallons (Chamaerops humilis) i, com a festa final, vam gaudir d’una espectacular i gegant lluna plena, que no tornarà a repetir-se fins al 25 de novembre de 2034.

El capvespre a la marjal és un dels grans espectacles que ens regala la natura cada dia. Però, si a més a més coincidix amb una superlluna, es convertix en un esdeveniment únic. Per això, el passat dilluns, 14 de novembre, des d’Acció Ecologista-Agró vam decidir aprofitar este fenomen astronòmic per a convocar una trobada a l’Ullal de Quartons, un meravellós racó ubicat al cor de la Marjal d’Almenara i que pertany a la nostra organització.

La cita, que va congregar a una vintena de participants, va arrancar les 17:00 hores amb l’explicació del projecte de restauració de l’Ullal de Quartons i de la resta d’iniciatives de custòdia del territori que AE-Agró protagonitza a la Marjal d’Almenara. Després, amb la col·laboració de les amigues i amics allí reunits, vam analitzar la qualitat de l’aigua de l’ullal i vam plantar una desena de margallons (Chamaerops humilis).

El capvespre i la nit van arribar mentres les aus volaven sense por a la recerca del millor lloc per a dormir en la marjal. Eren ja les 18:34, hora oficial per a l’eixida de la superlluna i els núvols cobrien el cel. Els més impacients començaren a posar-se nerviosos i a pensar que no tornarien a tindre l’oportunitat de vore una superlluna fins al 25 de novembre de 2034. Però, a les 18:48, la lluna, plena, màgica, més gran i brillant que mai, va fer acte de presència, deixant-nos a totes i tots bocabadats.

L’activitat va finalitzar contemplant la superlluna i les estreles amb un planisferi i amb la sensació compartida d’haver viscut un capvespre únic i irrepetible a l’Ullal de Quartons, un tresor de la nostra natura que, pam a pam, està recuperant el seu potencial mediambiental gràcies al treball dels voluntaris d’AE-Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Thalictrum maritimum reconquerix la Marjal d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?