Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Natura entre mar i muntanya

Horta Nord

Natura entre mar i muntanya

Tardor de portes obertes a La Costera i de plantacions de flora dunar a Puçol

dimecres 23 de novembre de 2016, per  AE-Agró

El passat diumenge, 20 de novembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, una nova i multitudinària jornada de portes obertes al Paratge Natural Municipal de La Costera. Les pròximes activitats en esta muntanyeta de la Serra Calderona que custodia AE-Agró seran el cap de setmana del 17 i el 18 de desembre. Però, abans, tenim dues cites més a Puçol. Concretament dues plantacions de flora dunar per a pintar de verd la platja d’este poble i minimitzar així la pèrdua d’arena que patix este racó del nostre litoral. Les plantacions, que compten amb la col·laboració de l’ajuntament i col·lectius locals, seran el 10 i l’11 de desembre.

Explicar el projecte de custòdia del territori de La Costera i posar en valor el paratge natural municipal de Puçol (Horta Nord, València) entre els veïns d’esta localitat. Este és l’objectiu de les jornades de portes obertes que Acció Ecologista-Agró ha programat per a esta tardor en esta muntanyeta de la Serra Calderona i, fins al moment, ho estem aconseguint. En octubre vam comptar amb 25 participants durant la primera jornada de portes obertes i el passat diumenge, 20 de novembre, més de 50 persones vingueren a La Costera.

La visita arrancà a l’Aula Multiusos d’este paratge natural municipal amb una breu explicació del treball que desenvolupa AE-Agró en esta muntanyeta de la Serra Calderona per a fomentar la seua biodiversitat i, així, potenciar els serveis ambientals que ens regala la natura. Per exemple, instal·lant caixes-nius per a ocells insectívors com a mesura de control contra el cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa).

Després, el grup de participants en la jornada de portes obertes es va dividir en dos. Els més menuts van anar a l’Aula Natura de La Costera, on van disfrutar d’un matí inoblidable de tallers, contes, ecojocs i molta diversió amb Kyrios Educación. I els més majors van visitar les zones d’esta muntanyeta de la Serra Calderona on AE-Agró està "construint" un nou bosc. Es tracta de les dues pinedes on més virulència ha tingut la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus erosus.

L’activitat finalitzà a l’hivernacle de canyes on AE-Agró té el seu viver forestal. Ací, junt als horts d’oci d’este paratge natural, ens vam reunir grans i menuts de nou per a fer un senzill taller de viverisme: multiplicar plantes de raïm de pastor (Sedum sediforme) que després els xiquets s’emportaren de regal a casa.

Plantacions de flora dunar

La següent jornada de portes obertes a La Costera serà el diumenge 18 de desembre. Eixe cap de setmana, el dissabte 17 de desembre, també convocarem en este paratge natural municipal un taller de consum nadalenc responsable amb els companys de Calderona Viva. Però, abans, AE-Agró té dues cites més a Puçol. Concretament dues plantacions de flora dunar a la platja d’este poble de l’Horta Nord.

Les plantacions, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, associacions locals i l’Oficina Tècnica del Servei Devesa Albufera de l’Ajuntament de València, seran el dissabte 10 i el diumenge 11 de desembre. Amb elles reiniciem el projecte de restauració de flora dunar que vam encetar en 2012. Des d’aleshores hem aconseguit reintroduir una vintena d’espècies autòctones i també minimitzar la pèrdua d’arena en este racó del nostre litoral. Però, volem augmentar encara més la biodiversitat de la platja de Puçol i embellir-la amb més plantes.

Així que ja saps, el pròxim mes de desembre comptem amb tu per a pintar de verd la platja de Puçol i descobrir-te el Paratge Natural Municipal de La Costera. Si tens qualsevol dubte o necessites més informació, pots telefonar al 691 077 424 o al 679 908 238. T’esperem per a gaudir de la natura entre mar i muntanya!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Puçol celebra el seu primer testing de biodiversitat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?