Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió octubre 2016

Comissió Permanent

Acta reunió octubre 2016

dimarts 29 de novembre de 2016, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 12 d’octubre de 2016, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Gemma Simón (València en Bici) com a secretària i Mercé Doménech com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Marcos Pla (Comissió de Participació), Teresa Soto (Comissió Forestal), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Ana María Torres (Marfull), Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Víctor Navarro (Comissió de Territori) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de setembre i es tracten els següents temes:

Situació de la Casa Penya

Juan Ruiz i Sara Aunés, membres del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró del Camp de Morvedre i de la Comissió d’Educació Ambiental de l’associació, expliquen que actualment no existix cap tipus de conveni en vigor per a l’ús i gestió de la Casa Penya de Sagunt, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. El conveni ha caducat i encara no s’ha renovat. En principi, la renovació s’havia de fer durant 2016 amb la seua corresponent dotació pressupostària, però per diferents problemes burocràtics de l’Ajuntament de Sagunt encara està tot en l’aire. En teoria, el 25 d’octubre, el Plenari de l’Ajuntament de Sagunt votarà una proposta per a solucionar este assumpte i poder reiniciar les activitats a la Casa Penya.

Ampliació de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya

Sara Aunés i Juan Ruiz informen de la voluntat d’AE-Agró Camp de Morvedre d’ampliar la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara). Per a fer la sol·licitud a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural cal informar a tots els propietaris afectats. Però, resulta que l’empresa propietària dels terrenys de la Finca de Penya es troba actualment en concurs de creditors. Per això, es planteja, com opció alternativa, sol·licitar la creació d’una nova reserva de fauna silvestre junt a la de la Finca de Penya. Concretament a la zona de les torberes d’Almardà, on la nova reserva ocuparia 20 hectàrees de marjal.

Subscripció a l’edició digital de Levante-EMV

Finalment, Sara i Juan, en nom del col·lectiu del Camp de Morvedre, també proposen la possibilitat de subscriure’s a l’edició digital de Levante-EMV, ja que moltes de les notícies d’AE-Agró que publica este diari són de pagament en Internet. El cost de la subscripció és d’aproximadament 250 euros a l’any. La Comissió Permanent, abans d’aprovar esta proposta, considera que s’ha de saber si només pot accedir una persona a l’edició digital o es pot compartir la contrasenya entre més gent. Es decidix consultar amb Levante-EMV per a solucionar este dubte i altres que puguen sorgir.

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Mesa de la Mobilitat

Gemma Simón, secretària d’AE-Agró, informa de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEM) en les quals va participar València en Bici. Per exemple, la fira de la mobilitat que es va realitzar a la Plaça de l’Ajuntament de València.

També explica que la Mesa de la Mobilitat de València no acaba de funcionar correctament per falta de participació, propostes sense resposta, manca de comunicació... En este sentit també lamenta que s’han realitzat reunions amb el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i altres regidors però que són insuficients i que cal més participació ciutadana real per a millorar la mobilitat urbana de València.

Marxa en bici a la Cimera del Clima de Marràqueix (COP22)

Gemma Simón anuncia que València en Bici participa enguany en la marxa en bici a la Cimera del Clima de Marràqueix, que organitza l’Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA). El repte? Exigir una Llei de Canvi Climàtic, Transició Energètica i Adaptació a Espanya. També comenta que el pròxim mes de novembre es celebra al Cap i Casal la Clàssic Ride València i l’assemblea de tardor de ConBici, la coordinadora ibèrica en defensa de la bici.

Web d’AE-Agró

Alberto Maravall, membre de València en Bici, proposa reorganitzar i jerarquitzar els continguts de la pàgina web, treball per al qual planteja la creació d’una comissió que tinga com a objectiu la renovació de la web. Entre les decisions que hi hauria de prendre este grup de treball estaria el manteniment o canvi de servidor, de l’editor de la web, la gestió dels blogs dels diferents col·lectius de l’associació, la selecció d’una empresa o persona que execute la renovació...

En principi, esta comissió estaria formada per Alberto Maravall, Miguel Crespo (Comissió de Comunicació), la presidenta Eva Tudela i Salvador Martínez (Comissió Jurídica). Esta comissió està oberta a la participació de qualsevol soci o sòcia que vulga col·laborar.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 9 de novembre de 2016, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocal i Mercé Doménech com a secretària tècnica. Disculpen assistència, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Marcos Pla (Comissió de Participació), Teresa Soto (Comissió Forestal), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Ana María Torres (Marfull) i Víctor Navarro (Comissió de Territori) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Comissió Permanent: Acta reunió setembre 2016

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?