Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Centenars d’organitzacions d’Europa i Canadà demanem acabar amb (...)

STOP TTIP!

Centenars d’organitzacions d’Europa i Canadà demanem acabar amb el CETA

Carta oberta als eurodiputats

dimecres 30 de novembre de 2016, per  AE-Agró

Centenars d’organitzacions europees i canadenques instem els legisladors a votar en contra del CETA, l’Acord Integral d’Economia i Comerç entre la Unió Europea (UE) i el Canadà. Les organitzacions firmants, entre les quals es troba la campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través de la campanya STOP TTIP València, hem unit les nostres forces en la defensa de les persones i del planeta contra les amenaces que planteja l’acord UE-Canadá, que encara ha de ser ratificat pel Parlament Europeu (PE). Si els europarlamentaris finalment donaren llum verda al CETA, el següent pas seria la ratificació de l’acord per part dels Estats membres de la UE.

En una carta oberta enviada als eurodiputats, les organitzacions signants hem volgut expressar les nostres preocupacions sobre el CETA, l’Acord Integral d’Economia i Comerç entre la Unió Europea (UE) i el Canadà. La ratificació d’este tractat neoliberal pot debilitar la protecció dels treballadors i del medi ambient i, a més a més, oferir als inversors estrangers ferramentes per a atacar regulacions d’interés públic.

La carta oberta subratlla que el CETA no és un acord de comerç progressista, ja que és encara mes invasiu que el que preveia la vella agenda de lliure comerç dissenyada per i per a les multinacionals més grans del món. L’acord conté moltes disposicions preocupants que releguen a un segon pla les necessitats de les persones i del planeta. Fa falta un canvi de direcció cap a una política comercial transparent i inclusiva

A un costat i a l’altre de l’Atlàntic, agricultors, sindicats, sanitat pública, consumidors, grups de defensa dels drets ambientals i digitals i altres organitzacions de la societat civil hem signat la carta. El nostre ferm rebuig al CETA és la demostració de la creixent oposició al polèmic acord, criticat també per juristes, xicotetes i mitjanes empreses i un ampli nombre d’economistes.

L’activista Pia Eberhardt, en nom del Corporate Europe Observatory, una de les organitzacions que ha subscrit la declaració, afirma que "la ratificació del CETA atorgaria a les corporacions carta blanca per a aconseguir els seus interessos. El CETA conté unes poderoses ferramentes que faciliten que les corporacions puguen intimidar els governs i demandar-los si introduïxen polítiques per a la protecció de les persones i del medi ambient que puguen afectar els beneficis de les multinacionals. En la pràctica, assistiríem a com les corporacions impedirien als governs fer el treball per al qual van ser elegits".

Larry Brown, president del Sindicat Canadenc d’Empleats Públics (NUPGE), explica que "estem amb els treballadors europeus i amb les organitzacions de la societat civil que s’estan mobilitzant contra este acord comercial que no serà beneficiós per a la gent. Continuarem lluitant contra l’acord amb Canadà. Volem que els nostres líders polítics s’allunyen del fracassat model dels vells acords comercials i que promoguen un comerç que beneficie les persones i el medi ambient".

Per la seua part, el secretari general de la Federació Sindical Europea de Serveis Públics (EPSU), Jan Willem Goudriaan, afirma que "els sindicats han oferits nombrosos suggeriments a les negociacions del CETA per a la protecció dels serveis públics i l’enfortiment dels drets laborals. A pesar de les concessions d’última hora per a aclarir la possible interpretació de l’acord, les nostres preocupacions no s’aborden en el text. El CETA s’ha convertit en un acord perjudicial per als interessos de les persones. Per tant, instem els membres del Parlament Europeu a defendre els ciutadans, els serveis públics i la nostra democràcia votant en contra del CETA".

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ni CETA ni TTIP

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?