Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Exigim cancel·lar el ral·li del Garbí

Comissió Forestal

Exigim cancel·lar el ral·li del Garbí

Esta carrera automobilística en el cor de la Calderona és un desgavell

dijous 15 de desembre de 2016, per  AE-Agró

La Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró mostra el seu rebuig públic a la Pujada al Garbí. Este ral·li, que l’Ajuntament de Serra (Camp de Túria, València) i la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana pretenen celebrar este cap de setmana, congregaria a més de 10.000 persones en el cor del Parc Natural de la Serra Calderona. Per a AE-Agró tal afluència de públic suposa un autèntic perill per a la conservació dels valors mediambientals d’un espai natural tan valuós com la Calderona. Per això, demanem seny a les administracions implicades i que es cancel·le esta carrera automobilística, que cal recordar compta ja amb un informe desfavorable de la Conselleria de Medi Ambient.

Amb o sense arguments legals al seu favor, el ral·li de la Pujada al Garbí és un autèntic desgavell mediambiental. Independentment de si es celebra per asfalt o per pistes de terra, esta carrera automobilística suposa un seriós perill per a la conservació dels valors mediambientals del Parc Natural de la Serra Calderona. Congregar a 10.000 persones en el cor d’este espai protegit, tal i com esperen fer els organitzadors del ral·li, tindrà sí o sí un greu impacte: residus, contaminació atmosfèrica, congestió de vehicles per l’afluència massiva de públic... I, per descomptat, el soroll del públic i el dels motors dels 55 cotxes que van a participar en la prova.

Per estos motius, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró mostra públicament el seu rebuig a la celebració d’este ral·li, una activitat que considerem caduca i anquilosada, i demanem a les administracions implicades que es cancel·le esta carrera automobilística. Des d’AE-Agró estem a favor del turisme i les activitats que puguen dinamitzar l’economia local dels municipis del Parc Natural de la Serra Calderona. Però, sempre que respecten els valors mediambientals. I la Pujada al Garbí no respecta pràcticament cap.

El turisme ha de ser un motor de les economies locals dels pobles de la Calderona. Però, no ho pot ser a qualsevol preu. I menys encara amb esdeveniments com este ral·li, que impliquen una afluència massiva d’espectadors i una deterioració dels valors mediambientals d’un parc natural que ja patix una gran presió humana.

Cal apostar i potenciar el turisme sostenible i ben regulat. Per això, considerem especialment greu l’empenyorament de l’Ajuntament de Serra (Camp de Túria, València) i la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana per a celebrar esta cursa. També lamentem profundament les declaracions de la Secretària Autonòmica d’Esports, Mercedes Caballero, contra l’informe negatiu de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

No entenem com esta política pot acusar a la Conselleria de Medi Ambient d’estrangular l’economia dels municipis de la Calderona. Des d’AE-Agró considerem que la millor garantia de progrés per a estes localitats és la protecció del medi ambient i l’ús públic regulat i respectuós amb la natura i no la sobrepressió ambiental, la manca de regulació i les excepcions per a botar-se normes protectores, que es el que defensen els promotors de la Pujada al Garbí.

Esperem que les administracions implicades en la celebració d’este ral·li recuperen el seny i cancel·len esta carrera automobilística que, amb o sense arguments legals al seu favor, ja siga per asfalt o per pistes de terra, suposa un autèntic desgavell mediambiental.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’exalcalde de Nàquera, culpable de l’incendi pirotècnic de la Serra Calderona

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles