Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Col·loqui al MuVIM sobre Drets Humans i mobilitat sostenible

València en Bici

Col·loqui al MuVIM sobre Drets Humans i mobilitat sostenible

Dinamitzem en l’Human Fest la projecció del documental "Bikes VS Cars"

dijous 22 de desembre de 2016, per  AE-Agró

Este dimarts, 20 de desembre, l’Human Fest, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, va projectar dins de les seues activitats alternatives Bike VS Cars, un imprescindible documental suec sobre mobilitat i sostenibilitat ambiental. La projecció, realitzada al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) i dirigida a alumnes d’educació secundària, va comptar amb la col·laboració de València en Bici-Acció Ecologista Agró. Concretament la dels nostres companys Sendo, Julián i Alberto, que després del documental van oferir una xerrada-taller sobre Medi Ambient, Canvi Climàtic i Drets Humans. Amb esta activitat València en Bici s’acomiada de l’Human Fest fins al pròxim mes de febrer.

Explicar l’impacte que té l’ús abusiu del cotxe privat, tant per a la salut del planeta com per a la de les pròpies persones, i difondre els beneficis que ens reporta la bicicleta com a mitjà de transport. Esta era el repte dels nostres companys de València en Bici-Acció Ecologista Agró que van dinamitzar el passat dimarts, 20 de desembre, la projecció del documental Bike VS Cars. I, per l’interés que va generar el seu taller, queda clar que Sendo, Alberto i Julián ho van aconseguir.

L’activitat, celebrada al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) i dirigida a alumnes d’educació secundària, s’emmarcava dins de l’Human Fest, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València. L’alumnat va trobar molt interessant el contingut del documental i va estar molt participatiu en la xerrada, la qual cosa ens permet concloure que els adolescents sí que tenen sensibilitat pels conflictes mediambientals i socials quan es presenten de forma amigable i pròxima.

Des de València en Bici-AE Agró considerem que resulta molt important tractar estos conflictes des de l’àmbit educatiu, ja que a estes edats l’alumnat és un transmissor molt vàlid de les problemàtiques actuals al seu entorn més pròxim. Per exemple, dels Drets Humans, el Canvi Climàtic, la contaminació atmosfèrica i acústica... Per això, volem agrair a l’Human Fest la possibilitat que ens ha donat per a compartir amb este grup d’estudiants les nostres inquietuds sobre la mobilitat sostenible i especialment la bicicleta, una ferramenta clau per a fer les nostres ciutats més amables i habitables.

La següent col·laboració de València en Bici amb l’Human Fest serà el pròxim mes de febrer. Si vols més informació d’este esdeveniment i de totes les seues activitats paral·leles no ho dubtes i visita la pàgina web del festival. Enguany, per exemple, a més a més de la xerrada-taller de Bikes VS Cars, València en Bici organitzà una marxa ciclista per a commemorar, el passat 10 de desembre, el Dia Mundial dels Drets Humans.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Pedalegem pels Drets Humans i per un pla estratègic per a la bicicleta

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?