Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > La Pipa tanca fins a març

Custòdia del Territori

La Pipa tanca fins a març

Acaba una etapa a l’espera del nou acord de custòdia del territori

dilluns 9 de gener de 2017, per  AE-Agró

Com cada any, al finalitzar el curs, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife fem balanç de les activitats, els projectes i tot el treball desenvolupat durant els darrers dotze mesos al Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València). 2016 ha sigut un any intens i ple de gratificacions en esta àrea de reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) però custodiada per la nostra organització i SEO/BirdLife. Volem agrair-vos a totes i tots el vostre recolzament, ja que sense vosaltres este projecte no seria possible. I també volem informar-vos que la Pipa romandrà tancada al públic fins a març, quan es faran efectius els nous acords de custòdia del territori entre la CHX i AE-Agró i SEO/BirdLife.

El passat 27 de desembre, el Tancat de la Pipa es va traslladar al Pavelló Municipal de Catarroja per a participar en el Parc d’Oci Nadalenc d’este municipi del Parc Natural de l’Albufera de València. Concretament per a oferir als més menuts un taller de bombes de llavors (Nendo Dango), a càrrec d’Acció Ecologista-Agró, i un joc d’anellament d’aus, dinamitzat pels companys de SEO/BirdLife.

Amb esta jornada de Nadal i natura va concloure el programa d’activitats del Tancat de la Pipa, que no es reiniciarà fins a març de 2017. El motiu? Doncs que el 31 de desembre de 2016 finalitzava el conveni entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), propietària d’esta àrea de reserva, i Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, les entitats que la custodiem.

Tanquem així una etapa, un acord de custòdia ple de grans experiències, gratificacions i aprenentatges que, per exemple, ens ha permés participar en el LIFE+Albufera i col·laborar en la recuperació i posada en valor del parc natural. En 2017 encetarem un nou i il·lusionant capítol al Tancat de la Pipa, que ens ha de portar el pròxim mes de març a signar els nous convenis per a la gestió i el seguiment dels indicadors biològics d’esta àrea de reserva. I, així, continuar millorant la qualitat de l’aigua, la biodiversitat i els serveis ambientals de l’Albufera.

Tanmateix, fins la signatura dels nous convenis, la Pipa romandrà tancada al públic. Des d’AE-Agró i SEO/BirdLife volem agrair-vos a totes i tots els vostre recolzament per a portar endavant esta iniciativa de custòdia del territori, pionera al Parc Natural de l’Albufera de València. A partir del pròxim mes de març, esperem seguir comptant amb les vostres propostes, suggerències i visites. Amb la vostra col·laboració i el vostre suport segur que podem continuar millorant i potenciant la qualitat de l’aigua, la biodiversitat i els serveis ambientals que ens oferix l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un Capvespre fumat a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?