Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Dia de l’Arbre a Faura

Camp de Morvedre

Dia de l’Arbre a Faura

Netegem La Rodana amb el Centre Excursionista de La Vall de Segó

dilluns 30 de gener de 2017, per  AE-Agró

L’Ajuntament de Faura (Camp de Morvedre, València) ha commemorat enguany el Dia de l’Arbre repartint plantes entre els escolars del Centre d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) Sant Vicent Ferrer, netejant la Muntanya de La Rodana amb el Centre Excursionista de La Vall de Segó i Acció Ecologista-Agró i organitzant una excursió a la Marjal d’Almenara. El motiu d’esta triple convocatòria? Doncs, conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de protegir el medi ambient en general i els arbres en particular. Especialment ara, després dels dos incendis forestals que va patir La Vall de Segó el passat mes de juny i de l’amenaça de la nova pedrera que vol obrir la cimentera Lafarge-Holcim al Barranc de la Catalana.

El passat dissabte, 28 de gener, l’Ajuntament de Faura (Camp de Morvedre, València) va celebrar el Dia de l’Arbre amb una neteja de fem a la Muntanya de La Rodana. L’activitat comptà amb la col·laboració del Centre Excursionista de La Vall de Segó i el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre, a més a més de totes les voluntàries i voluntaris que es van voler sumar a esta jornada de muntanya i natura. Ara, gràcies a l’esforç pam a pam de tots els participants, La Rodana està més neta i més bonica.

A més a més d’esta neteja, que també va servir per a comprovar in situ els efectes de l’incendi que va afectar a este paratge l’estiu passat, l’Ajuntament de Faura va regalar el passat divendres, 27 de gener, una planta a tots els escolars del Centre d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) Sant Vicent Ferrer. I, com a acte de cloenda de les activitats del Dia de l’Arbre 2017, el consistori s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides que AE-Agró organitza el pròxim diumenge, 5 de febrer, a la Marjal d’Almenara.

Paga la pena destacar també que l’Ajuntament de Faura, el Centre Excursionista de La Vall de Segó i el col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre, com a entitats que formen part de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA!, van participar este diumenge, 29 de gener, en el Dia de l’Arbre de Sagunt. Esta plantació tenia com a objectiu exigir la protecció de la Muntanya de Romeu i també la del Barranc de la Catalana i el seu entorn, on la cimentera Lafarge-Holcim pretén obrir una nova pedrera. Ni a Romeu ni al Pinyal, NO volem més pedreres!!! La Vall de Segó, com ara, sempre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Salvem la Catalana!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles