Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal dels Moros

Horta Nord

Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal dels Moros

Passeig ornitològic per a celebrar la festa dels aiguamolls

dilluns 6 de febrer de 2017, per  AE-Agró

Per segon any consecutiu, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha celebrat el Dia Mundial de les Zones Humides amb un passeig ornitològic per la Marjal dels Moros. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va ser convocada el passat divendres, 3 de febrer, i va comptar amb la participació d’una desena d’amants de la natura. El passeig finalitzà amb el sempre espectacular capvespre dels Moros, que posà el punt i final a una vesprada d’aus i marjal a la vora de la mar. Este diumenge, 12 de febrer, et convidem a continuar marjalejant. Però, esta vegada a La Costera de Puçol, on organitzem un taller d’educació ambiental i creació artística sobre la Marjal dels Moros

Posar en valor la biodiversitat i els serveis ambientals que ens regala cada dia la Marjal dels Moros. Este era l’objectiu del passeig ornitològic que el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà el passat divendres, 3 de febrer, a este aiguamoll ubicat entre els termes municipals de Puçol i Sagunt. La cita, convocada amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, ens va permetre gaudir d’una marjal espectacular que, després de les pluges d’este hivern, per fi ha començat a recuperar-se de la sequera dels darrers anys.

Vam observar aus de tots tipus, plantes, un capvespre espectacular i també vam aprofitar la visita per a parlar dels problemes que amenacen la conservació d’este aiguamoll, que forma part de la Xarxa Natura 2000. Per exemple, vam abordar la problemàtica dels residus, l’erosió de la costa, la pressió urbanística i agrícola, la manca d’un cabal ecològic d’aigua... De tots estos conflictes ambientals continuarem parlant este diumenge, 12 de febrer. Concretament a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal custodiat per AE-Agró i on et convidem a participar en un taller d’educació ambiental i creació artística sobre la Marjal dels Moros.

A més a més d’este taller, que compta amb la col·laboració del programa d’innovació educativa d’aprenentatge servei (APS-SEDI) de la Universitat de València, també et volem convidar a una nova plantació a La Costera. La cita serà este dissabte, 11 de febrer, quan continuarem pintant de verd esta muntanyeta de la Serra Calderona amb l’ajuda del club Cor i Muntanya. Així que ja saps: este cap de setmana t’esperem a La Costera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró reivindica la protecció de la Marjal del Puig amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?