Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > Comença la reconquesta mediambiental del Castell de Sagunt

Voluntariat Ambiental

Comença la reconquesta mediambiental del Castell de Sagunt

La Colla Verda organitza una visita guiada per la Senda dels Lladres

dimarts 7 de febrer de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 5 de febrer, la Colla Verda organitzà una visita guiada per la Senda dels Lladres de la muntanya del Castell de Sagunt, on este hivern el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró celebrarà dues plantacions. El repte? Doncs, com vam explicar durant l’excursió del passat diumenge, reconquerir els valors naturals de la muntanya del Castell amb la col·laboració d’associacions veïnals i entitats culturals de la capital del Camp de Morvedre. La primera plantació serà el diumenge 19 de febrer i la segona el diumenge 12 de març. Així que ja saps: unix-te al nostre exèrcit de voluntaris i ajuda’ns a pintar de verd la muntanya del Castell!!!

Invasió d’espècies exòtiques, brutícia, pèrdua de la biodiversitat autòctona i erosió del sòl fèrtil. Estos són els principals problemes mediambientals que patix la muntanya del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València), un entorn natural en ple cor de la ciutat que cal reconquerir pam a pam. Per això, este hivern la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, ha decidit concentrar les seues activitats en la muntanya del Castell.

La primera convocatòria va ser el passat diumenge, 5 de febrer, quan es va organitzar una visita guiada per a difondre esta iniciativa. La jornada arrancà a la Plaça de l’Acròpolis, on l’Associació de Veïns Ciutat Vella ens va explicar la seua proposta per a crear a la muntanya una zona de jocs romans i un jardí mitològic. Després, l’activitat continuà amb una excursió per la Senda dels Lladres, que ens va permetre avaluar l’estat de conservació mediambiental de l’entorn del Castell, recopilar idees i suggeriments per a millorar-lo i descobrir les espècies de flora més representatives.

A més a més, vam tindre el plaer de comptar com a guia de l’excursió amb David Garcia, arquitecte de Sagunt que ens va desvetlar els secrets que amaguen les muralles, aljubs, aqüeductes i la resta de tresors arqueològics de la muntanya del Castell. La visita, que va arribar a congregar a quasi 50 participants, finalitzà al Riu Palància. Concretament a l’Assut de Pedres Blaves.

La següent cita de la Colla Verda amb la muntanya del Castell de Sagunt serà el pròxim diumenge 19 de febrer, quan convocarem una primera plantació per a reconquerir els seus valors mediambientals. I el diumenge 12 de març programarem una segona reforestació amb arbres i arbustos mediterranis per a completar esta primera fase del projecte, que compta amb la col·laboració de les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval, l’associació Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí i els Ludi Saguntini.

En la segona fase, que per ara no té data concreta d’execució, tractarem de reintroduir espècies autòctones que habiten a les muntanyes litorals valencianes i que es troben en perill, com per exemple la campaneta de roca (Leucojum valentinum), també coneguda com campaneta de tardor. Esta iniciativa comptarà amb la col·laboració del CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana.

Des de la Colla Verda et convidem a sumar-te a este projecte, obert a tota persona, entitat o associació que vulga posar el seu granet d’arena per a millorar este hivern la natura de la muntanya del Castell. Quantes més persones vos allisteu al nostre exèrcit de voluntaris, més espai de la muntanya podrem recuperar. Per a participar en les plantacions només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 687 335 095. Així que no ho dubtes i ajuda’ns a pintar de verd la muntanya del Castell!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda complix 15 anys

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles