Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Ja és primavera a l’Assut de Sueca

Muntanyeta dels Sants

Ja és primavera a l’Assut de Sueca

Comencen a brotar els arbres de ribera plantats per la Muntanyeta dels Sants

dijous 16 de març de 2017, per  AE-Agró

Un any més, el passat mes de gener el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró celebrà el Dia de l’Arbre amb una plantació de vegetació de ribera a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). Concretament reforestant este màgic racó del Riu Xúquer amb una vintena de tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba) i àlbers (Populus alba). Tant estos arbres de ribera com els plantats en anys anteriors ja han començat a brotar, anunciant-nos amb les seues noves fulles l’arribada de la primavera. Durant els pròxims mesos esperem vore com tamarits, salzes i àlbers pinten de verd l’Assut de Sueca. I també com raspinells (Certhia brachydactyla) i rates penades ocupen les caixes-niu instal·lades a Sueca.

Ja és primavera a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). Així ho confirmen els arbres de ribera plantats pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró en este màgic racó del Riu Xúquer, on tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba) i àlbers (Populus alba) ja han començat a brotar. Des de 2015, quan va arrancar a Sueca este projecte de restauració de vegetació de ribera, la Muntanyeta dels Sants-AE Agró ha plantat uns 200 arbres per a pintar de verd el Xúquer. La majoria de tamarits, salzes i àlbers s’han plantat a l’Assut de Sueca en voluntariats com el convocat el passat diumenge 29 de gener, quan la Muntanyeta dels Sants va celebrar el Dia de l’Arbre plantant una vintena de Tamarix gallica, Salix alba i Populus alba en este tram del riu.

Durant les pròximes setmanes, esperem vore com els tamarits, els salzes i els àlbers continuen brotant i pintant de verd l’Assut de Sueca i la resta de la ribera del Xúquer. I també esperem que, amb l’arribada de la primavera, els raspinells comuns (Certhia brachydactyla) i les rates penades comencen a ocupar les caixes-niu instal·lades en 2016 en diferents indrets de Sueca. Concretament, l’any passat, amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, vam col·locar dues per a raspinells a la Muntanyeta dels Sants (Parc Natural de l’Albufera de València) i una desena de refugis per a rates penades en diferents punts de la localitat per a afavorir el control biològic de plagues, especialment de mosquits.

Finalment, pel que respecta a l’actualitat del col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants, destacar que continuem impulsant la Massa Crítica a Sueca, una cita que es celebra cada primer dijous de mes des de novembre de 2016. La següent convocatòria de la Massa Crítica serà el 6 d’abril, quan t’esperem per a pedalejar per la pacificació del trànsit i per a reivindicar una Sueca més sostenible i més respectuosa amb els ciclistes i el Planeta.

Per cert, vos recomanem que, si no sabeu què fer amb els vostres bolígrafs, retoladors o plomes estilogràfiques, visiteu la plataforma de reciclatge gratuïta per als instruments d’escriptura de TerraCycle i BIC.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sueca continua sense clausurar els seus abocadors il·legals

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?