Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > PSPV, Compromís i Podem demanen tancar la nuclear de Cofrents en (...)

Ara.cat

PSPV, Compromís i Podem demanen tancar la nuclear de Cofrents en 2021

El PP s’ha mostrat contrari a la proposta i Ciutadans ha anunciat el seu vot favorable

dimecres 22 de març de 2017, per  AE-Agró

PSPV, Compromís i Podem han presentat a les Corts una proposició no de llei (PNL) per reclamar el tancament de la planta nuclear de Cofrents en 2021 quan finalitzi la pròrroga de 10 anys de la qual gaudeix la instal·lació. La decisió l’haurà de prendre el Consell de Seguretat Nuclear que recentment va prolongar la vida útil de la central de Garoña, a la província de Burgos, més enllà dels 40 anys.

ARA València, 21/03/2017

La planta valenciana es va posar en marxa l’any 1984 i, per tant, en 2021 haurà acumulat 37 anys de funcionament. Aquesta dada es contraposa amb la mitjana de les instal·lacions europees que se situa en els 25 anys.

La proposta dels tres grups parlamentaris que sustenten el Consell destaca que l’energia nuclear genera residus molt tòxics que romanen actius milers d’anys, i que el seu ús frena el desenvolupament de les energies renovables.

El PP vol prorrogar la vida útil de la central

El Partit Popular s’ha mostrat contrari a la proposta i ha assegurat que és partidari de prorrogar la vida útil de la central. Així ho ha dit la seva portaveu, Isabel Bonig, qui considera que l’energia nuclear "ara per ara és necessària".

Des de Ciutadans sí s’han mostrat favorables a la PNL, i el seu portaveu, Alexis Marí, ha avançat el vot favorable de la seva formació.

Construïda en zona inundable

Des de l’Associació Ecologista Agró s’ha denunciat que la central nuclear de Cofrents es troba construïda junt al riu Xúquer i, per tant, " està ubicada en zona inundable segons el PATRICOVA (Pla d’Acció Territorial de caràcter sectorial sobre prevenció del Risc d’Inundació a la Comunitat Valenciana), concretament el seu accés principal i l’heliport de la central".

A més, i segons l’associació ecologista, en cas d’accident als embassaments de Contreras o Alarcón, que es troben aigües amunt de la central de Cofrents, "tot el complex podria quedar inundat, tal i com va ocórrer durant les pluges torrencials de 1982".

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en Ara.cat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?