Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > La societat civil es mobilitzarà contra la ratificació del CETA

STOP TTIP!

La societat civil es mobilitzarà contra la ratificació del CETA

Ni CETA ni TTIP!!!

dilluns 27 de març de 2017, per  AE-Agró

La campanya estatal #NoalTTIP demana als grups parlamentaris temps suficient per a un escrutini exhaustiu del CETA, l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà, un tractat neoliberal que impactarà directament en la població i hipotecarà greument el futur de la nostra democràcia i del nostre medi ambient. El passat divendres, 24 de març, el Consell de Ministres va remetre este acord comercial entre la Unió Europea i Canadà a les Corts espanyoles. És un dels primers passos en el procés de ratificació estatal d’este tractat, després de la seua firma a l’octubre i que una majoria del Parlament Europeu donara llum verda al CETA el passat 15 de febrer.

“Tal com i vam anunciar en febrer, quan el Parlament Europeu va votar sobre l’acord amb el Canadà, ens mobilitzarem per a impedir la ratificació del CETA en el tràmit parlamentari”, comunica la campanya estatal #NoalTTIP, formada per més de 350 organitzacions socials, sindicals i polítiques que, com Acció Ecologista-Agró, s’oposen als tractats comercials neoliberals.

“El Congrés dels Diputats i el Senat haurien de dedicar el temps necessari per a examinar amb detall este tractat de 1.600 pàgines i assegurar que les preocupacions sobre un text de tal envergadura siguen considerades davall la lupa de l’interés general. Hi ha greus controvèrsies, per exemple, relacionades amb la gestió dels serveis públics, la possibilitat que tenen els inversors per a desafiar Lleis amb un tribunal d’arbitratge específic, l’encariment de medicaments amb les regles de la propietat intel·lectual, la precarització laboral per mitjà de la mobilitat temporal de treballadores i treballadors, la prohibició de regular serveis financers que poden causar noves fallides bancàries i financeres, els impactes en la contractació pública dels municipis o els capítols de regulació nacional que rebaixen estàndards ambientals o posen en perill la salut”, assenyala des de la campanya.

El món rural, les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i els serveis públics estan entre els grans perjudicats d’este tractat, així com les persones afectades per les hipoteques (PAH), les preferents o les clàusules sòl. Les organitzacions integrants de la campanya sol·licitem als grups parlamentaris la creació d’una comissió d’estudi del CETA i l’encàrrec d’un estudi d’impacte independent.

Portaveus de la campanya han afegit: “Són assumptes de gran pes que mereixen ser estudiats i debatuts amb el màxim rigor. Així mateix, totes les parts interessades han de tindre la possibilitat de presentar la seua anàlisi davant de les i els representants parlamentaris. És fonamental que la ciutadania tinga l’oportunitat de ser escoltada en quantes audiències faça falta en seu parlamentària. Sense estudis previs per a conéixer els impactes del CETA en l’Estat espanyol i sense consultes amb la societat, és impossible complir amb la funció legislativa i de control parlamentari, és a dir, no hi hauria ni transparència ni democràcia”.

Per tot això, es fa una crida a tota la societat a sumar-se a la campanya de pressió política cap als grups parlamentaris per a donar a conéixer els múltiples perills que tindria el CETA. Es demana també als representants de parlaments autonòmics i ajuntaments que informen de les conseqüències d’este tractat neoliberal en el seu àmbit i expliquen com restringiria el dret a regular i limitaria l’autonomia local i la sobirania parlamentària.

A més a més d’una campanya d’informació i difusió en mitjans, es convocaran diferents mobilitzacions per a expressar, abans de la votació en les Corts espanyoles, el rebuig a un tractat dissenyat per als interessos de grans grups empresarials i no per als de la majoria social. Des d’AE-Agró, com a entitat que forma part de la campanya estatal #NoalTTIP a través de la campanya STOP TTIP València, animem a tots els nostres socis i simpatitzants a sumar-se a les mobilitzacions i a lluitar contra l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà. Ni CETA ni TTIP!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Centenars d’organitzacions d’Europa i Canadà demanem acabar amb el CETA

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?