Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Èxit de participació de la Marxa de Primavera de les Dones al (...)

València en Bici

Èxit de participació de la Marxa de Primavera de les Dones al Saler

Recorregut en bici per la Devesa, recital de poesia i dinar

dimecres 5 d’abril de 2017, per  AE-Agró

Amb motiu dels actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de València va convocar el passat dissabte, 1 d’abril, la II Marxa de Primavera de les Dones al Saler. Esta cita, dirigida a dones, homes, xiquetes i xiquets, volia reivindicar la igualtat real, l’empoderament de les dones i unes vides lliures de violència masclista per a totes. La jornada, que comptava amb la col·laboració de València en Bici-Acció Ecologista Agró, va congregar a un centenar de participants i, a més a més de la marxa ciclista fins a la Devesa del Saler (Parc Natural de l’Albufera de València), va incloure també una muixeranga, batucada, un recital de poesia en homenatge a Gloria Fuertes i un dinar de germanor.

"Un dia inoblidable. Es respirava compromís, valentia, esforç. Es respirava camaraderia, entrega, alegria, afecte. He respirat Vida. I eixe oxigen... ja és meu. Gràcies!". Amb estes emocionants paraules descrivia una de les participants la II Marxa de Primavera de les Dones al Saler, una cita organitzada per l’Ajuntament de València amb motiu dels actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i a la qual no va faltar València en Bici-Acció Ecologista Agró.

La jornada començà a les 10:00 hores a la porta de l’Oceanogràfic, des d’on va arrancar esta marxa ciclista fins al Saler, on el centenar de dones, homes, xiquetes i xiquets que van participar en esta activitat van realitzar una visita guiada a la Devesa del Parc Natural de l’Albufera de València. A més a més, també van disfrutar de l’espectacle de la muixeranga, una batucada i un recital de poesia en homenatge a “Gloria Fuertes i altres dones fortes”. Per a acabar, es va celebrar un dinar col·lectiu en l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) del Saler.

Des de València en Bici-AE Agró volem agrair la participació de totes i tots en la Marxa de Primavera de les Dones al Saler, una convocatòria que tenia com a objectiu reivindicar la igualtat real, l’empoderament de les dones i unes vides lliures de violència masclista per a totes. Va ser un verdader plaer col·laborar amb la Regidoria d’Igualtat, dirigida per la nostra companya i ara regidora Isabel Lozano. No hi ha causa més important que l’eradicació de la violència contra les dones i el masclisme, així com la construcció d’una societat igualitària en tots els seus aspectes.

Parlem de Bicis a Amèrica del Sud

A més a més de col·laborar amb la Marxa de Primavera de les Dones al Saler, el passat 16 de març València en Bici organitzà la primera convocatòria de 2017 del cicle de col·loquis "Parlem de Bicis". Esta xerrada va ser al Jardí Botànic de València i va comptar com a ponents amb Julián Grobe i Nicolás Dubois, dos companys de l’Argentina que ens van explicar el projecte Biciactivistes. Esta iniciativa els va portar a realitzar un viatge de 3.000 km per l’Argentina, l’Uruguai i el Brasil per a cercar iniciatives sobre la promoció i la sensibilització de l’ús de la bicicleta a Amèrica del Sud.

El motiu del seu viatge? Doncs, el clima d’hostilitat amb els ciclistes que es va generar a Buenos Aires després que la capital de l’Argentina apostara amb força per la bicicleta en 2009. Buenos Aires va expandir notablement la seua infraestructura ciclista i va inaugurar el servei de bicicleta pública, a més a més de desenvolupar una potent campanya mediàtica a favor de l’ús de la nostra amiga de dues rodes.

Però, estos canvis a favor de la mobilitat sostenible no van estar exempts de dificultats i determinats mitjans de comunicació van assenyalar els ciclistes com la causa de tots els problemes de la ciutat. Esta situació, salvant la distàncies, és molt pareguda a la viscuda a València actualment. Especialment amb les obres i la inauguració de l’Anell Ciclista de la Ronda Interior i les noves polítiques per a pacificar el trànsit i democratitzar els carrers que aplica l’ajuntament.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ciclista, respecta als vianants

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?