Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > Visita a la Marjal dels Moros per a preparar els voluntariats de la (...)

Voluntariat Ambiental

Visita a la Marjal dels Moros per a preparar els voluntariats de la primavera

La Colla Verda et necessita per a netejar i embellir esta zona humida

dilluns 10 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 8 d’abril, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, organitzà una visita guiada a la Marjal dels Moros. L’activitat, que comptava amb la col·laboració del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord, tenia com a objectiu mostrar els tresors naturals d’este aiguamoll i explicar els principals problemes mediambientals que patix: manca d’un cabal ecològic mínim d’aigua, l’erosió de la seua platja, la presió urbanística, les transformacions agrícoles, l’acumulació de residus en les seues séquies... La cita congregà a una quinzena de voluntaris que van gaudir d’una espectacular jornada de natura entre mar i marjal.

Després de concentrar les seues activitats hivernals a la muntanya del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la Colla Verda ha migrat a la Marjal dels Moros. El repte? Doncs, posar el seu granet d’arena en la conservació d’este valuós aiguamoll. Amb este objectiu el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró programarà tres convocatòries en esta zona humida durant la primavera.

La primera cita va ser el passat dissabte, 8 d’abril, quan una quinzena de voluntaris van participar en la visita guiada a la Marjal dels Moros que la Colla Verda va organitzar per a explicar els tresors naturals d’este aiguamoll. L’activitat comptà amb la col·laboració del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord, la participació de l’Associació Cultural Falla El Mercat i la presència de Teresa Garcia, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt.

A més a més de mostrar l’espectacular avifauna i la flora de la marjal, durant la visita guiada també es van explicar els principals problemes mediambientals que patix esta zona humida. La majoria d’estos impactes, com és el cas de la manca d’un cabal ecològic mínim d’aigua, l’erosió de la platja, la pressió urbanística i industrial o les transformacions agrícoles, no es poden abordar amb voluntariats. Però, altres sí, com per exemple l’acumulació de residus en les séquies i en la costa d’este aiguamoll.

Així que des de la Colla Verda et convidem a sumar-te a les dues jornades de voluntariat ambiental que convocarem els dissabtes 6 de maig i 10 de juny per a netejar i embellir la Marjal dels Moros. Per a participar només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda i Trotafons netegen la platja de la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?