Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Observades 28 espècies d’aus en la marató ornitològica de La (...)

Horta Nord

Observades 28 espècies d’aus en la marató ornitològica de La Costera

Des de 2011 AE-Agró ha identificat 75 espècies d’ocells en este paratge natural de Puçol

dimarts 11 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 9 d’abril, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà la primera marató ornitològica de La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que els ecologistes custodien des de 2011. La cita, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i Calderona Viva, va reunir a una vintena de participants que van aconseguir identificar 28 espècies d’aus en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Des de l’inici del projecte de custòdia del territori de La Costera, AE-Agró ha observat o escoltat 75 espècies diferents d’ocells en este paratge natural municipal. L’última, durant la marató del passat diumenge, quan es va localitzar un picot (Picus viridis).

Quantes espècies d’aus podem vore o escoltar en només un matí en el Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol? Doncs, ara, 28. O, almenys, estes són les espècies que van identificar entre tots els participants en la primera marató ornitològica de La Costera. L’activitat es va celebrar el passat diumenge, 9 d’abril, i va ser organitzada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol.

La cita va reunir en esta muntanyeta de la Serra Calderona a una vintena d’aficionats als ocells i la natura de totes les edats. Els adults es van dividir en dos equips, un liderat per Rafa Pardo, que va aconseguir identificar 24 espècies, i l’altre capitanejat per Miguel Crespo, que va localitzar 18. En total, entre els dos equips de la marató ornitològica de La Costera van sumar 28 espècies diferents d’aus, que pots consultar en la documentació adjunta d’este article.

A més a més, per als xiquets i les xiquetes que van participar en esta convocatòria es va organitzar un taller infantil d’iniciació al meravellós món de les aus. Concretament, el taller Pluma, pico, pata dels companys de Calderona Viva, amb el qual els més menuts van descobrir els pardals més comuns del nostre territori i com són els seus becs, les seues plomes, el seu cant, els seus nius...

Des de l’inici en 2011 del projecte de custòdia del territori de La Costera, AE-Agró ha identificat en este paratge natural municipal 75 espècies diferents d’aus. L’última, durant la marató ornitològica del passat diumenge, quan l’equip de Rafa Pardo va escolar un picot (Picus viridis) en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Si vols consultar la llista completa amb tots els ocells observats o escoltats per AE-Agró a La Costera, la tens també en la documentació adjunta d’este article.

Un dron per a la prevenció i el seguiment de plagues forestals

El passat 30 de març, dijous, un grup d’alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) de Puçol que estan construint un dron es van desplaçar fins a La Costera amb els professors responsables del projecte. L’objectiu de la visita, a la qual també van assistir els regidor de Medi Ambient de Puçol, Juanjo Manzaneque, i la regidora d’Educació, Mery Cortell, era rebre l’assessorament d’AE-Agró sobre possibles aplicacions mediambientals per a este vehicle aeri no tripulat.

I la proposta llançada per AE-Agró als alumnes de l’IES va ser que el dron servisca per a previndre, detectar i realitzar el seguiment de plagues forestals en este paratge natural municipal. Especialment la del Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus, una plaga de barrinadors del pi que, entre 2014 i 2015, va obligar a tallar quasi 500 arbres en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Finalment, pel que respecta a l’actualitat d’AE-Agró Horta Nord, destacar que el passat dissabte, 8 d’abril, vam col·laborar en la visita guiada que Colla Verda de Sagunt va realitzar a la Marjal dels Moros. I la pròxima setmana tenim una cita molt especial: el campament infantil d’AE-Agró, que enguany arriba per primera vegada a La Costera de Puçol. Concretament del 18 al 21 d’abril.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?