Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió març 2017

Comissió Permanent

Acta reunió març 2017

dimarts 18 d’abril de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 15 de març de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Marcos Pla Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Gemma Simón (València en Bici) com a secretària, Celia Tello (Comissió Jurídica) com a tresorera i Ana María Torres (Marfull), Alicia Moreno (Camp de Morvedre), Teresa Soto (Comissió Forestal) i Víctor Navarro (Comissió de Territori) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de febrer i es tracten els següents temes:

Pròxima Assemblea General d’AE-Agró

L’Assemblea General Ordinària d’Acció Ecologista-Agró està convocada per al dissabte 25 de març i, entre els diferents punts a tractar, estan els informes de gestió dels grups comarcals i de les comissions de treball, els comptes de 2016 de l’associació, el pressupost per a 2017, la renovació de càrrecs de la Comissió Permanent i, com no, els precs i preguntes de sòcies i socis. A més a més, el mateix dia també es celebrarà una Assemblea General Extraordinària per a aprovar o no la modificació dels estatuts que s’ha plantejat a les sòcies i els socis.

Pràctiques amb l’EFA La Malvesia

L’Escola Familiar Agrària (EFA) La Malvesia de Llombai (La Ribera Alta, València) és un centre privat de formació en gestió forestal, agrícola i jardineria. Pràcticament el 100% del seu alumnat és del sexe masculí i durant els darrers anys s’aprecien polítiques discriminatòries cap a les dones per part d’este centre, motiu pel qual la Comissió Permanent d’AE-Agró decidix no acceptar més alumnes en pràctiques de l’EFA La Malvesia fins que comence a aplicar polítiques educatives igualitàries i que prioritzen la inclusió de la dona en la formació agrícola, forestal i de jardineria, camps on està comprovat que la dona és igual de vàlida que l’home per a exercir estes professions.

Taller sobre com comunicar el Canvi Climàtic

Carles Porcel, soci d’AE-Agró, informa que ha realitzat a Alcoi (L’Alcoià, Alacant) un taller nomenat "Pautes per a comunicar el Canvi Climàtic amb èxit" i que l’experiència ha funcionat molt bé, motiu pel qual planteja la possibilitat d’organitzar-lo també a la Casa Verda i oferir-lo a totes les sòcies i tots els socis de la nostra organització. La Comissió Permanent aprova la proposta a falta de concretar la data, que preferiblement seria un dissabte del mes d’abril.

Proposta d’Avingudes-ZAS de València en Bici

La Comissió Permanent aprova un escrit de València en Bici-AE Agró dirigit a l’Ajuntament del Cap i Casal per a proposar que les principals avingudes de la ciutat es consideren Zones Acústicament Saturades (ZAS) per l’alt nivell de trànsit motoritzat que suporten, fet que provoca uns alts nivells de soroll durant la major part del dia fins i tot en zones escolars i centres mèdics.

Adhesió a la campanya No sin Debate Social

La Comissió Permanent aprova adherir-se a la campanya No sin Debate Social impulsada per No Somos Delito. Esta campanya contra la Llei Mordassa planteja la revisió d’esta llei i la seua substitució per una altra que protegisca els nostres drets i les nostres llibertats sense caure en la censura i la repressió dels moviments socials.

Renovació de càrrecs en Avinença

Es comunica a la Comissió Permanent que Sara Aunés, companya d’AE-Agró Camp de Morvedre i actual representant de la nostra associació en Avinença, la xarxa valenciana de custòdia del territori, ocuparà a partir d’ara el càrrec de secretària en esta entitat.

Presentació a la Casa Verda del llibre Encara no és tard d’Andreu Escrivà

Després de l’èxit de la conferència "Canvi Climàtic, reptes i perspectives un any després de la Conferència de Paris“, celebrada el passat 6 de març a l’Aula Cavanilles, Andreu Escrivà presentarà el seu llibre Encara no és tard. Claus per a entendre i aturar el Canvi Climàtic a la Casa Verda. La cita serà el 30 de març i es realitzarà un convocatòria oberta per a totes les sòcies i tots els socis.

Arrel d’esta presentació, de la proposta de taller de Carles Porcel també sobre Canvi Climàtic i d’altres temes que s’estan treballant en l’associació, la Comissió Permanent es planteja convocar més dijous temàtics. Concretament, un en abril sobre residus per a analitzar el SDDR (Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn) d’envasos i altre en maig sobre els SDUS (Sistemes de Drenatge Urbans Sostenibles). Este segon aniria lligat al treball que està realitzant la Comissió de Territori sobre el projecte de canalització d’aigües pluvials entre els termes municipals de Godella, Rocafort i Burjassot (Horta Nord, València).

Acció de Marfull-AE Agró a la presa de Contreras

Si se rompe es otro Fukushima. Este era el lema de les pancartes desplegades pels companys de Marfull-AE Agró a la presa de Contreras per a exigir el tancament de la central nuclear de Cofrents. L’acció es va celebrar l’11 de març, amb motiu de l’aniversari del desastre nuclear de Fukushima i dins de la campanya de la plataforma Tanquem Cofrents per a evitar que es renove el permís de funcionament de la central nuclear valenciana.

L’acció es valora positivament per part de la Comissió Permanent, tant per la seua espectacularitat com pel seu impacte mediàtic. Però, cal fer un millor seguiment en xarxes socials, com per exemple Twitter, per a respondre a les persones que posen en dubte els riscos d’accident a la central nuclear de Cofrents.

*Esta acta va ser aprovada per la nova Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 5 d’abril de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Celia Tello (Comissió Jurídica) i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió febrer 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles