Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Marxa en bici i concentració pel tancament de Cofrents

Tanquem Cofrents

Marxa en bici i concentració pel tancament de Cofrents

Nuclear? No, gràcies!!!

dimarts 2 de maig de 2017, per  AE-Agró

Els activistes tendim a actuar localment, que és bo i necessari, però a vegades ens oblidem de problemes fonamentals que ens queden un poc lluny. I això ja no és tan bo. Per la seua banda, la majoria de gent tendix a ignorar totalment problemes importants que li afecten directament. De vegades és suficient passar-li un baló o algun famoset per la caixa nècia perquè s’oblide de tot el que ocorre al seu voltant. I això és un greu error... De què ens servirà tindre unes ciutats boniques, verdes, cultes i sostenibles (que encara no les tenim i hem de continuar lluitant per a aconseguir-les), o tindre el campió de lliga o el famoset de torn ací mateix, si esclata la central nuclear de Cofrents, situada a escassos quilòmetres de nosaltres?

Recordem Maiak, Harrisburg, Txernòbil i Fukushima... Així doncs hem de fer un esforç per a aconseguir que no li amplien a Iberdrola el termini de funcionament i tanque el 2021, quan caduca el permís actual de l’amenaça nuclear que ens apunta des de Cofrents. Hem de mobilitzar-nos per a tancar-la definitivament perquè si no ho fem, els milers de milions d’euros en joc es mouran per sota mà i allargaran altres 10 o 20 anys més el seu funcionament, multiplicant la probabilitat d’accident màxim.

Recordem Vandellós I, la nuclear que va estar a punt de rebentar a Tarragona... Si som intel·ligents, no esperarem que ocórrega cap catàstrofe, actuarem abans. I esta setmana la plataforma Tanquem Cofrents convoca dues accions de denúncia importants: una marxa en bici a Cofrents i una concentració davant de la central per a exigir el tancament de la nuclear.

La marxa en bici a Cofrents, programada per al 5, 6 i 7 de maig, eixirà este divendres, a les 16:30 hores, de la Plaça de l’Ajuntament de València i anirà per la vora del Canal Xúquer-Túria fins a Alzira, on es farà nit. El dissabte, a les 9:30 hores, la marxa continuarà amb destí Aiora, on el diumenge, també a les 9:30, començarem a pedalejar fins a arribar al pont de la central nuclear de Cofrents. 151 quilòmetres valents per a recordar a tots i totes que bona part de l’aigua que es beu a la capital i rega els camps que produïxen els nostres aliments passa per la central nuclear. I per a denunciar que, si hi ha un accident greu, la radioactivitat pot contaminar les províncies de València, Albacete i també altres en poques hores, però per a molts anys...

La marxa en bici finalitzarà a les 12:30 hores, just quan començarà la concentració davant de la central nuclear de Cofrents. Si no pots vindre a la marxa en bici, però vols participar en la concentració, pots vindre en autobús. Eixirà a les 10:30 hores de la Plaça d’Espanya a València. En el blog de Tanquem Cofrents trobaràs tota la informació que necessites per a sumar-te a la marxa en bici o a la concentració.

Si Alemanya pot tancar, i de fet ja està tancant, totes les seues centrals nuclears, substituint-les per estalvi, eficiència i renovables, especialment l’energia solar, nosaltres podem fer-ho encara més fàcilment perquè rebem un 40% més d’energia solar i esta cada any resulta més econòmica, de manera que actualment resulta més barata que l’electricitat convencional, fins el punt que les instal·lacions termosolars i fotovoltaiques (sense les penalitzacions d’este corrupte govern) s’amortitzen en quatre o cinc anys. Hem d’assumir que al País Valencià som pobres en totes les fonts d’energia convencionals: petroli, carbó, gas natural i urani, fins i tot en hidràulica i potser eòlica, però som rics en energia solar perquè rebem uns 1.800 kwh/m2·any. Aprofitem-la, doncs.

És vertaderament estúpid i ridícul que Alemanya tinga instal·lades 8 voltes més plaques solars que nosaltres. I realment increïble, al·lucinant, que mantinguem centrals nuclears que sols beneficien a uns pocs Mr. Scrooge mentre amenacen la supervivència, la salut, el medi ambient i l’economia de milions de persones. És indignant!!!

Per últim, recordem que seguim presentant mocions als ajuntaments perquè demanen el tancament definitiu de la central nuclear de Cofrents, una iniciativa que ja compta amb el suport de més d’una vintena de corporacions municipals. I també amb el recolzament de Les Corts Valencianes. Animeu-se, transcendim els temes locals i participem en estes accions, perquè sols mobilitzant-nos podrem aconseguir-lo: Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Moviment Ibèric Antinuclear també demana el tancament de Cofrents

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?